Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Veldrijders uit de regio naar Wierden voor De Cross van Annefleur

Annefleur Kalvenhaar
Annefleur Kalvenhaar
Beeld: RTV NOT

De zevende wedstrijd veldrijden in de Gezamenlijke Oostelijke Wielercompetitie (GOW) wordt op zondag 17 december verreden op recreatiepark ’t Lageveld in Wierden. Een wedstrijd met een bijzondere tint; het is De Cross van Annefleur.

“Een cross ter herinnering aan de Wierdense Annefleur Kalvenhaar, een heel groot talent zowel in het veldrijden als in het mountainbiken”, zegt Harry Middeljans, kenner van de wielersport. Annefleur kwam bij een training voor de wereldbeker in Frankrijk, negen jaar geleden, zwaar ten val en overleed een dag later. Ze werd 20 jaar.

Audiofragment
De cross van Annefleur | Harry Middeljans
De cross van Annefleur | Harry Middeljans

Historie

“Haar naam mag niet vergeten worden. Daarom is heel bewust deze veldrit naar Annefleur genoemd. Het is niet alleen mooi om naar het veldrijden te gaan, maar het is ook mooi om de historie niet weg te laten, ook al is die historie minder leuk.”

“Deze wedstrijd is iets meer dan een gewone GOW-wedstrijd”

Middeljans: “Deze cross is puur ter nagedachtenis. Het parcours wordt aangekleed met spandoeken met de tekst ‘De Cross van Annefleur’, er waaien vlaggen met die tekst. Deze wedstrijd is iets meer dan een gewone GOW-wedstrijd. We hebben geprobeerd er een beetje kleur aan te geven, al is het dan voornamelijk zwart.”

Medewerking

Het is voor de tweede keer dat deze cross georganiseerd wordt. “De eerste keer was anderhalve maand vroeger in het jaar. Nu meer richting Kerst, dat geeft toch wel een apart gevoel. Maar dat gevoel zit bij veel mensen. Als je ziet hoe de medewerking van ’t Lageveld is en bijvoorbeeld van de groep die de Annefleurtrack op ‘t Lageveld, die komt met 15 man helpen. Dat zegt toch iets over de betrokkenheid.”

Start veldrijders

Gestart wordt zondag 17 december om 09.30 uur met de jeugd. Daarna is het de beurt aan de 40+ en 50+ masters, de vrouwen, de nieuwelingen en om 12.30 uur starten de amateurs, U23, elite en junioren. Rond de klok van 13.30 uur zijn de wedstrijden afgelopen.
Publiek is welkom, de toegang tot de cross is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.