Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Geen schadelijke stoffen drugslab in bodem en water Overdinkel

Drugslab aangetroffen in Overdinkel
Beeld: News Untited

Er is geen verontreiniging van bodem en oppervlaktewater in de omgeving van het opgerolde drugslab in Overdinkel aangetroffen. Dat concluderen de Omgevingsdienst Twente (OD Twente) en waterschap Vechtstromen nadat ze hun onderzoek naar verontreiniging rond het drugslab aan de Goormatenweg in Overdinkel afgerond hebben.

Op 29 november 2023 is een drugslab gevonden aan de Goormatenweg in het buitengebied bij Overdinkel. De gemeente Losser heeft OD Twente en waterschap Vechtstromen gevraagd te onderzoeken of er schadelijke stoffen in de omgeving terecht zijn gekomen. OD Twente heeft onderzoek gedaan naar de bodem, en heeft hierbij geen bodemverontreiniging aangetroffen.

Waterschap Vechtstromen

Waterschap Vechtstromen heeft de inpandige lozingsroutes onderzocht. Het waterschap concludeert dat er geen mogelijkheid in het pand was om grote hoeveelheden stoffen te lozen op het drukriool of oppervlaktewater, en sluit dit daarom uit.

Vloeibaar afval

Het kan wel zijn dat er kleine hoeveelheden vloeibaar afval zijn geloosd op het drukriool, maar dit gaat dan om hoeveelheden die de rioolwaterzuivering zonder problemen kan verwerken. Op het oppervlaktewater in de omgeving van het perceel is geen verontreiniging aangetroffen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.