Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose schrikt zich rot door explosie bij haar huis: 'Geen idee uit welke hoek dit komt'

231212 huisexplosiehengel
Ramen klappen eruit bij explosie midden in de nacht bij huis in Hengelo
Beeld: News United/Dennis Bakker

"Ik heb geen idee uit welke hoek dit komt. We zitten echt vol ongeloof." Dat zegt de bewoonster van het huis annex nagelstudio aan de Willem van Otterloostraat in Hengelo, nadat ze vannacht ruw uit haar slaap werd gewekt door een explosie. Een harde knal, gevolgd door glasgerinkel maakte vannacht om drie uur een einde aan de rust in de Hasseler Es. Na de explosie was er even sprake van brand. Niemand raakte gewond.

'Heftig om te verwerken'

De bewoonster staat een paar uur later nog altijd te trillen op haar benen. "We staan hier thuis altijd voor iedereen klaar. Dit is echt heftig om te verwerken. Zeker omdat we eerder dit jaar al een inbraak hadden. Die klap waren we net te boven en dan nu dit. Het was een heel hectisch jaar. Nu moet ik aan het werk, want ik ben zelfstandig ondernemer. Ik hoop dat ik m'n hoofd er bij kan houden, maar de klanten hebben vast begrip voor mijn situatie."

231212 explosie hengelo NU
Lees ook
Explosie bij woning in Hengelo: ruiten kapot, hevige schrik, maar geen gewonden

Onderzoek politie

De brandweer en de politie kwamen vannacht met meerdere wagens met spoed ter plaatse, waardoor de straat na de explosie binnen enkele minuten gevuld was met hulpdiensten. De brand was snel uit en de politie zette de omgeving af voor onderzoek. Wat de explosie veroorzaakte, is nog niet bekend. Dit wordt uiteraard onderzocht. De politie gaat vandaag in de omgeving van de woning op zoek naar beeldmateriaal van bewakingscamera's en dashcams om te achterhalen wie of wat de explosie heeft veroorzaakt.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.