Verkeer
Stuur appje
Zoek

Stille kracht Albert ter Braake verrast met Hengelo's Stadscompliment de Nijverbij

231209 nijverbij albert 2
Albert ter Braake kreeg vandaag van wethouder Jacqueline Freriksen het Stadscompliment de Nijverbij uitgereikt.
Beeld: arjen hoogervorst

Albert ter Braake mag met recht de stille kracht achter tal van activiteiten in de Hasseler Es worden genoemd. De 79-jarige Hengeloër werd daarom zaterdag 9 december in het zonnetje gezet aan het begin van de jaarlijkse kerstmarkt in het Kulturhus Hasselo. Hij kreeg van wethouder Jacqueline Freriksen het Stadscompliment de Nijverbij uitgereikt.

'Nooit vergeefs een beroep'

Ter Braake, die woonachtig is in de aangrenzende wijk Broek-Zuid, is betrokken bij de Culturele Commissie en de Activiteiten Commissie Hasseler Es. Arjen Hoogervorst, ook al jaren betrokken bij tal van culturele activiteiten in de wijk, was er bij zaterdagmorgen en noemt Ter Braake een echte stille kracht: "Ondanks dat hij vanwege zijn lichamelijke conditie niet meer alles kan, doen we in de Hasseler Es zelden vergeefs een beroep op Albert. Hij is bijvoorbeeld al jarenlang vrijwillig beheerder van het kulturhus. Da's geen geringe opgave als je beseft dat hij daarvoor op latere leeftijd nog met succes een BHV-opleiding heeft moeten volgen."

Fotowedstrijd

Sinds de oprichting van de Culturele Commissie Hasselo, inmiddels 15 jaar geleden, is Albert ter Braake actief bij het organiseren van culturele programma’s. Elke maand worden een of meer evenementen in het Kulturhus gehouden. Daarnaast is de nijvere Hengeloër bij allerlei activiteiten van de Wijkraad Hasseler Es betrokken. Arjen Hoogervorst: "Hij legt contacten met de deelnemers voor de jaarlijkse wijkdag en kerstmarkt, organiseert samen met anderen onder meer het meerdaagse LEGO-event, de jaarlijkse kerstmarkt en Albert is gewaardeerd jurylid bij de jaarlijkse fotowedstrijd."

icon_main_info_white_glyph

Stadscompliment De Nijverbij

Het stadscompliment De Nijverbij is een blijk van dank voor personen en organisaties die zich vrijwillig inzetten voor de Hengelose samenleving of die een opmerkelijke prestatie hebben geleverd.

'Geen schouwburg voor Albert'

Ter Braake blijft het liefst op de achtergrond weet Hoogervorst: "We wilden hem eerder dit jaar al voordragen voor een vrijwilligersprijs, maar je doet Albert geen plezier als je hem daarvoor meeneemt naar de schouwburg. Vandaar dat we hem hebben voorgedragen voor een Nijverbij. Daarvoor hoeft hij Hengelo-Noord niet eens uit."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.