Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wethouder Steen opent schaatsbaan in oude V&D Hengelo met grote glimlach: "Kerst is helemaal mijn ding!"

Het oude V&D-pand aan de Brink in Hengelo is omgetoverd in een indoor schaatsbaan. En niet zomaar een schaatsbaan, maar een ijsloze, duurzame variant. Het lint werd donderdagmorgen doorgeknipt door de Hengelose wethouder Hanneke Steen. Leerlingen uit groep 8 van IKC Sint Jan mochten als eerste deze synthetische ijsbaan uitproberen.

Twee vliegen in één klap

Het is binnen zeker fris, maar vriezen doet het niet tijdens de opening van de schaatsbaan. Dat is ook niet nodig: de synthetische ondergrond heeft geen temperaturen onder nul nodig om goed te glijden. Hiermee slaan de organisatoren van Hengelo Promotie en Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) twee vliegen in één klap: het leegstaande pand aan het vernieuwde marktplein heeft tijdelijk weer een mooie invulling en er hoeft geen energieverslindende ijsvloer te worden gefabriceerd.

'Ik hou van kerst!'

Aan wethouder Hanneke Steen de eer om het lintje door te knippen. Ze staat met een grote glimlach bij de microfoon van 1Twente: "Ik hou van kerst, kerst is helemaal mijn ding. Dus toen aan het college van B en W werd gevraagd wie de schaatsbaan wilde openen, stak ik direct mijn vinger op. Ik hou d'er van, haha!"

“Naast een duurzame oplossing voor een schaatsbaan vonden wij het ook belangrijk om het voor iedereen toegankelijk te maken”

Gratis schaatsen

Jim Korf, bedenker van de schaatsbaan en evenementencoördinator bij Hengelo Promotie, vertelt: “Naast een duurzame oplossing voor een schaatsbaan vonden wij het ook belangrijk om het voor iedereen toegankelijk te maken. Niet alleen is een kunststof baan goedkoper, vanwege de locatie is er nu ook geen kostbare overkapping nodig. En dankzij bijdragen van de gemeente, SCH, Lokaal Fonds Hengelo en Rabobank Centraal Twente kunnen we het schaatsen nu gratis aanbieden. En heb je geen eigen schaatsen? Geen probleem, ook deze zijn gratis beschikbaar.”

231205 Schaatsen HENGELO PROMOTIE
Lees ook
Jim Korf haalt synthetische ijsbaan naar Hengelo: 'Hierop schaatsen is als schaatsen op echt ijs'

Net als echt ijs?

Of de beleving van schaatsen op een kunststof ondergrond hetzelfde is als schaatsen op echt ijs? Korf: “Dat moeten mensen zelf komen ervaren. Voor ons is dit ook echt een pilot. Aan de hand van de reacties gaan we kijken we of dit voor herhaling vatbaar is.”

De kans dat dat in de oude V&D kan is niet zo groot: waarschijnlijk gaat het pand ergens in 2024 tegen de vlakte voor nieuwbouw.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.