Verkeer
Stuur appje
Zoek

Enschede krijgt 3,2 miljoen euro voor opfrisbeurt van versleten winkelgebied

Oude V&D
Het monumentale winkelpand wordt verbouwd tot woon- en verblijfsplekken.
Beeld: Ernst Bergboer

Demissionair minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat heeft Enschede 3,2 miljoen euro gegeven om het rommelige winkelgebied tussen het station en de binnenstad op te knappen. Het buurtje aan de Korte Hengelosestraat maakt een sleetse en onveilige indruk en dat doet afbreuk aan de entree tot de Enschedese binnenstad. De bijdrage kan Enschede goed gebruiken om het winkelgebied een fraaier aanzien te geven en toekomstbestendiger te maken.

De miljoenen komen uit de bestaande regeling Impulsaanpak winkelgebieden, die is bedoeld om gemeenten te helpen bij het opfrissen van binnenstedelijke winkelgebieden. Het doel is om leegstand van winkelpanden te verminderen, woningbouw te bevorderen en te zorgen voor een groene binnenstad.

Prettig wonen en winkelen

Enschede heeft al langer plannen voor het opknappen van het centrum. Het gebied rondom de Korte Hengelosestraat kent veel leegstand, achterstallig onderhoud en sociale onveiligheid. Om dit goed aan te pakken wil de gemeente er een plek van maken waar het prettig is om te wonen en te winkelen.

Bij de herontwikkeling van het Stadsblok werkt de gemeente Enschede samen met vastgoedpartijen Pretissimo BV en Ska-Pa. Ook de provincie Overijssel levert een belangrijke bijdrage aan het project. Concrete acties zijn het opknappen van het oude V&D pand en de ontwikkeling van 36 woningen aan de Brammelerdwarsstraat.

Op deze manier wordt bijna 10.000 vierkante meter aan ongebruikte winkeloppervlakte uit de markt gehaald en van een monumentaal winkelpand een aantrekkelijke woon- en verblijfsplek gemaakt. Er is aandacht voor verfraaiing van de gevels aan de Korte Hengelosestraat en het verbeteren van de omgeving, met speciale aandacht voor aangenamer en groener straatbeeld.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.