Verkeer
Stuur appje
Zoek

Middenvelder Mathias Kjølø tekent nieuw contract bij FC Twente

231201 kjolo bruggink FC TWENTE
Arnold Bruggink is meer dan tevreden over Mathias Kjølø.
Beeld: FC TWENTE MEDIA

Mathias Kjølø heeft vrijdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij FC Twente. De 22-jarige middenvelder verlengde zijn doorlopende verbintenis tot medio 2027 met de optie voor nog een jaar.

'Hij leeft ervoor'

“Mathias is een speler die in alles laat zien dat hij er iedere dag aan werkt om een betere voetballer te worden. Hij leeft ervoor”, geeft technisch directeur Arnold Bruggink aan. “Dit nieuwe contract heeft hij zelf afgedwongen. Mathias ontwikkelt zich sterk en wordt steeds beter. Wij zien en waarderen dat.”

Basisplek

Mathias Kjølø speelde in de jeugd voor de clubs Kjelsås en Vålerenga in z'n geboorteland. In de zomer van 2017 maakte de inmiddels 22-jarige Noor de overstap naar PSV. Twee jaar later debuteerde hij voor Jong PSV in het betaald voetbal. In de zomer van 2022 tekende Kjølø een driejarig contract bij FC Twente. Tot dusver speelde Kjølø 47 officiële wedstrijden voor FC Twente. Vorig seizoen had hij af en toe een basisplek, maar na het vertrek van Ramiz Zerrouki afgelopen zomer kwam Kjølø volop aan het spelen.

20230516 KJØLØ KIDSCLUB PERSCONFERENTIE _STILL VIDEO
Lees ook
Vragen(v)uurtje bij FC Twente: Kjølø zingt in de douche en Daan Rots is sneller dan Brenet?

'Gemotiveerd'

Mathias Kjølø is meer dan tevreden bij de club: “Mijn transfer in 2022 naar FC Twente was het juiste moment om de stap te maken. Ik kijk goed terug op mijn eerste periode bij FC Twente, waarin ik in mijn debuutjaar in de Eredivisie meer minuten heb gemaakt dan ik op voorhand had verwacht. Het is fantastisch om voor de supporters in De Grolsch Veste te spelen. Het contract maakt mij trots, geeft mij rust en vertrouwen en nog meer motivatie richting de toekomst.”

Om het nieuwe contract te vieren, 'zong' de voltallige selectie het Noorse volkslied voor Mathias:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.