Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almeloos vrouwenkoor organiseert kerstconcert: ‘We zijn al weken bezig met de voorbereidingen’

Schellevissen almelo
Het vissersvrouwenkoor uit Almelo (maar wel met heren op de instrumenten)
Beeld: Schellevissen Almelo

De eerste sneeuwvlokken zijn al gevallen, het is koud en vroeg donker: de winter en de bijbehorende feestdagen staan om de hoek. Waar de een misschien nog even niet aan de kerstdagen moet denken, is zangeres Annemarie Poppe uit Almelo al weken druk bezig met de voorbereidingen van het kerstconcert van haar koor de Schellevissen.

Poppe is onderdeel van de activiteitencommissie van het vissersvrouwenkoor die uit 58 leden bestaat. "Sinds de herfstvakantie zijn we al bezig met de voorbereidingen”, vertelt ze. Een keer per week komen de leden samen om te repeteren voor het aankomende kerstconcert op 10 december in de Grote Kerk van Almelo.

Gezelligheid

De Almelose is inmiddels al bijna dertien jaar lang lid van de Schellevissen. “Het is onwijs leuk om daar bij te horen. Het is gezellig, we hebben een onderlinge band en lief en leed wordt gedeeld.” Los van de gezelligheid, is Poppe ook erg enthousiast over de liederen die zij zingen. “We zingen over de zee en het water, dat vind ik prachtig.” Poppe komt op verschillende plekken met het koor om op te treden, maar haar favoriet zijn de optredens in de zorgcentra. “Ik vind het mooi om met die mensen de oude liedjes van vroeger te zingen.”

Samen met Cantabilé

De zomer met bijbehorende festivals in de buitenlucht is achter de rug en nu leeft het koor toe naar hun jaarlijkse kerstconcert. Elk jaar nodigt het vrouwenkoor een ander shantykoor uit de regio uit, om hen te vergezellen tijdens een kerstconcert. “Dit jaar doen we het met het koor Cantabilé uit Mariaparochie”, vertelt Poppe. De koren wisselen elkaar af tijdens het concert. “We doen allebei twee keer een half uur en aan het einde zingen we gezamenlijk een nummer.” Gezamenlijk repeteren is niet nodig: “We hebben dat laatste nummer allebei in ons repertoire.”

icon_main_info_white_glyph

Bijwonen

Op zondag 10 december zingen beide koren in de Grote Kerk van Almelo. 15.00 tot 17.30. Toegang is gratis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.