Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Weerseloër Guus Tijdhof (27) wordt jongste raadslid gemeente Dinkelland na stoppen Ellen Loohuis

Ellen Loohuis en Guus Tijdhof
Ellen Loohuis en haar opvolger Guus Tijdhof, beide van het CDA.
Beeld: CDA Dinkelland

Guus Tijdhof uit Weerselo mag de titel ‘jongste raadslid van gemeente Dinkelland’ dragen nadat Ellen Loohuis (43) besloten heeft haar functie als raadslid namens het CDA neer te leggen. “Het was een moeilijk besluit”, laat Loohuis weten. Ze geeft aan dat het hebben van een jong gezin en een onderneming niet te combineren is met het raadslidmaatschap. Loohuis, woonachtig in Denekamp, blijft in de gemeenteraad van Dinkelland actief als commissielid.

De 27-jarige Guus Tijdhof is geboren en getogen in Weerselo. Als nummer negen op de kandidatenlijst werd hij na de verkiezingen als commissielid geïnstalleerd. De Weerseloër heeft de functie van Loohuis al eerder overgenomen, tijdens haar zwangerschapsverlof. “Het werk van commissielid en raadslid is mij goed bevallen”, vertelt hij.

“Het vertegenwoordigen van inwoners vind ik belangrijk”

“Het vertegenwoordigen van inwoners vind ik belangrijk”, vertelt Tijdhof. “Vooral voor jongeren, met name voor het realiseren van voldoende en betaalbare woningen en het vereenvoudigen van de organisatie van evenementen.”

Dankbaar

De CDA-fractie laat weten dankbaar te zijn voor het werk dat Loohuis voor de gemeente Dinkelland heeft betekend. “Haar sociale hart klopt, met name voor boerengezinnen, de zorg en ondernemerschap in het buitengebied”, zegt voorzitter Marc Smellink namens de CDA- fractie. Ook laat de fractie weten blij te zijn dat Loohuis actief blijft als commissielid en dat de 27-jarige doorstroomt als jongste raadslid. “Hij is jong, zet zich maatschappelijk in en kent Weerselo door en door.”

icon_main_info_white_glyph

Raadsvergadering

Tijdens de raadsvergadering van dinsdag 28 november zal de gemeenteraad over de toelating van Tijdhof als raadslid en benoeming van Loohuis als commissielid besluiten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.