Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Meer uren voor centrummanager Tubbergen: ‘Olievrouwtje tussen ondernemers, bedrijfsconsulent, gemeente’

Wethouder Ursula Bekhuis gemeente Tubbergen
Ursula Bekhuis-Groothuis, wethouder gemeente Tubbergen
Beeld: Twente FM

De functie van de centrummanager van de gemeente Tubbergen wordt uitgebreid van 8 naar 12 uur per week. Het aantal uren dat voor deze functie beschikbaar was, hield niet over, zegt wethouder Ursula Bekhuis-Groothuis in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

De huidige acht uur zijn onvoldoende om de functie optimaal uit te kunnen voeren. Dat is de uitkomst van een enquête die is uitgevoerd onder verschillende stakeholders. De respondenten waren unaniem in hun oordeel, zien de meerwaarde van de functie in en pleiten voor uitbreiding van uren.

Verbinding

“De functie is ooit ontstaan om de verbinding tussen alles wat met het centrum van Tubbergen te maken heeft, beter te krijgen. En proberen iets te doen met panden die leeg komen te staan. Je wilt dat toch graag goed doen”, aldus de wethouder.

“Je wilt voldoende reuring hebben; dat is heel belangrijk”

Centrumontwikkeling

Naast het onderhouden van contacten zijn de aandachtspunten: focus op de visie centrumontwikkeling Tubbergen, actief beleid voeren op het voorkomen van leegstand door het zoeken, benaderen en verleiden van nieuwe ondernemers, een bijdrage leveren aan (mogelijke) ruilverkaveling, zichtbaar zijn en een actieve benadering van ondernemers en gemeente.

Olievrouwtje

Bekhuis: “De centrummanager is zo’n beetje het olievrouwtje tussen ondernemers, gemeente, ondernemersvereniging, bedrijfsconsulent. Zij pakt eigenlijk alles op wat met het centrum van Tubbergen te maken heeft. Je wilt voldoende reuring hebben; dat is heel belangrijk en het is heel fijn dat daar iemand voor is.”

“Het is fijn om te weten dat wij op de ingeslagen weg verder kunnen”

Claudia Timmers is blij dat haar inzet als centrummanager voor de kern Tubbergen wordt gewaardeerd. “Het is fijn om te weten dat wij dus op de ingeslagen weg verder kunnen. Met een uitbreiding van uren kan ik nog meer voor het centrum betekenen en essentiële zaken aandacht geven. Er liggen genoeg uitdagingen, vooral nu de gemeente aan de slag gaat met de uitvoering van het centrumplan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.