Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelose Jeanet Nijhof (PVV) blij verrast met zetel in Tweede Kamer: 'Dit is echt ongelofelijk'

Jeanet Nijhof PVV
Jeanet Nijhof: "We hadden gedacht dat we het goed zouden doen, maar dit is echt ongelofelijk."
Beeld: Gemeente Hengelo

Hengelose Jeanet Nijhof (PVV) is blij verrast met de forse winst van de PVV. "We hadden gedacht dat we het goed zouden doen, maar dit is echt ongelofelijk", vertelt Nijhof tegen RTV Oost.

'Zoveel collega's'

Nijhof is een ervaren politica, ze is al jaren Statenlid in Overijssel en gemeenteraadslid in Hengelo. Op voorhand had ze niet gedacht in de Tweede Kamer te komen, omdat ze op plek 23 op de kandidatenlijst staat. "Ik had gehoopt erin te komen, maar dat ik zoveel collega's zou meenemen, die achter mij op de kieslijst staan is ongelofelijk."

'Mouwen opstropen'

"Na dertien jaar Staten wil je echt wel de mouwen opstropen om het voor heel Nederland te gaan doen en zeker ook voor Twente", zegt Nijhof. Volgens haar waren de signalen er al dat de PVV groot kon worden. "Je hebt gewoon gemerkt dat Nederland het zat is. En dat dat al een signaal was dat de verkiezingen anders zouden lopen. Normaal gesproken zakken wij een aantal weken van tevoren, maar nu bleven we stijgen."

Woningnood en zorg

Nijhof wil met de PVV de problemen oplossen, op het gebied van asiel, zorg en woningnood. "We staan voor alle Nederlanders. We gaan de zorgen van mensen wegnemen, zodat mensen meer geld in de portemonnee hebben. Zodat je op termijn makkelijker aan een woning kunt komen. De problemen in de zorg moeten opgelost worden. Daar moeten we met z'n allen uitkomen."

icon_main_info_white_glyph

Steen en Van Aalst blijven in Hengelo

Wethouder Hanneke Steen zal Hengelo zeer waarschijnlijk niet hoeven verlaten. Haar partij het CDA verloor 10 van de 15 zetels. Steen stond op plek 9 van de kandidatenlijst. Roy van Aalst hoeft helemaal nergens op te rekenen. De Hengelose kandidaat namens BVNL stond op plek 6, maar de partij van Wybren van Haga behaalde 0 zetels. Let wel: dit is allemaal nog voorlopig.

Hidde Heutink

Nijhof kan nog niet zeggen of ze haar taken in Hengelo (gemeenteraad) en Zwolle (Provinciale Staten) gaat neerleggen, als ze straks in Den Haag terechtkomt. "De keuze die ik maak zal altijd in het belang van de PVV zijn", zei ze daarover eerder.

De PVV staat in de voorlopige uitslag op 37 zetels. Met een 36e plek op de kandidatenlijst maakt daarom ook Enschedeër Hidde Heutink grote kans op een plek in de kamer.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.