Verkeer
Stuur appje
Zoek

Rob Kerkhoven, geestelijk vader FBK Games en Nacht van Hengelo, overleden

231120 rob kerkhoven2
Na zijn pensioen zette Kerkhoven zich in voor de samenleving, onder meer als voorzitter van de Stichting Kans voor een Kind.
Beeld: Familie Kerkhoven

In zijn woonplaats Hengelo is donderdag 16 november op 86-jarige leeftijd Rob Kerkhoven overleden. Het leven van Kerkhoven stond voor een belangrijk deel in het teken van de sport en dan met name van de zwemsport. Ook was hij de geestelijk vader van de Fanny Blankers Koen Games, het grootste jaarlijkse atletiekevenement in Nederland.

Goud met Ada Kok

Rob Kerkhoven werd in 1962 aangesteld als assistent-bondscoach van de Nederlandse zwemploeg en in 1964 gepromoveerd tot bondscoach. In 1968 pakte Ada Kok onder leiding van Kerkhoven goud bij de Olympische Spelen in Mexico. Daaropvolgend werd Rob Kerkhoven zwemcommentator bij NOS televisie in welke hoedanigheid hij ook actief was bij meerdere edities van de Olympische Spelen.

Stadion Veldwijk

Parallel hieraan begon Kerkhoven een nieuwe carrière als gemeentelijk ambtenaar. In 1972 werd hij directeur van de Dienst Lichamelijke Opvoeding en Sport in de gemeente Hengelo. Kerkhoven zag hoe het Stadion Veldwijk dreigde te verpauperen met alleen speedwayraces als publiekstrekker. Het stadion werd gerenoveerd en in 1981 organiseerde Kerkhoven met zijn staf de Fanny Blankers Koen Games.

FBK Games en Nacht van Hengelo

Tot op de dag van vandaag is dit het grootste atletiekevenement van ons land, waarin wereldtoppers als Carl Lewis, Haile Gebrselassie, Dafne Schippers, Femke Bol en Sifan Hassan schitterden. Bovendien was Kerkhoven als voorzitter van de Stichting Wielerevenementen Hengelo in de jaren zeventig verantwoordelijk voor de oprichting van de Nacht van Hengelo.

icon_main_info_white_glyph

Condoleance

De besloten uitvaart van Rob Kerkhoven heeft donderdag 23 november plaats. Een dag eerder is er de mogelijkheid tot condoleren bij het Wapen van Beckum in Beckum. Dit kan van 18.30 tot 19.30 uur.

Kans voor een Kind

Na zijn pensioen zette Kerkhoven zich in voor de samenleving, onder meer als voorzitter van de Stichting Kans voor een Kind, een instelling die wensen van kinderen vervult ten einde hun psychisch en/of maatschappelijk leed te verlichten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.