Eiting en Rots trefzeker voor FC Twente bij oefenwinst tegen Rot Weiss Essen

20231115 FC TWENTE WINT IN OEFENWEDSTRIJD VAN ROT WEISS ESSEN EITING ROTS FOTO FC TWENTE MEDIA
Daan Rots en Carel Eiting tekenden voor de Twentse treffers
Beeld: FC Twente Media

FC Twente heeft woensdagmiddag in een besloten oefenwedstrijd met 1-2 gewonnen van het Duitse Rot Weiss Essen. Daan Rots en Carel Eiting tekenden voor de Twentse treffers.

De oefenwedstrijd werd gespeeld op het trainingscomplex van de club uit de derde Bundesliga. Bij FC Twente, dat aantrad zonder internationals, waren er onder meer basisplaatsen voor Alec van Hoorenbeeck, Gijs Besselink en Ricky van Wolfswinkel. Max Bruns maakte na lang blessureleed zijn rentree bij het eerste elftal en Joshua Brenet speelde de hele wedstrijd.

Doelpunt Rots

FC Twente kende woensdagmiddag een goede start met daarin mogelijkheden voor Brenet en Mitchell van Bergen, maar die momenten leidden nog niet tot doelpunten. Na twintig minuten spelen kreeg Rot Weis Essen een grote kans om de score te openen, maar Issam El Maach hield zijn doel schoon.

In de 27e minuut werd de score wel geopend: Daan Rots kreeg de bal na een vlot lopende aanval via Van Hoorenbeeck en Kjølø en twijfelde niet. Hij schoot de bal in de verre hoek binnen.

Lees verder onder de afbeelding.

20231115 FC TWENTE WINT IN OEFENWEDSTRIJD VAN ROT WEISS ESSEN ROTS BRENET FOTO FC TWENTE MEDIA
Daan Rots zorgde voor de 0-1

Meteen na rust verdubbelde FC Twente de score. Carel Eiting kreeg de bal buiten het strafschopgebied voor zijn voeten en schoot hem goed binnen.

1-2

Na een uur spelen deed de thuisploeg iets terug. Na een goede aanval kwam Doumbouya voor de goal die de bal in twee instanties langs El Maach werkte. FC Twente werd in de slotfase nog een aantal keer gevaarlijk en zette meerdere goede aanvallen op, maar er werd niet meer gescoord.