Verkeer
Stuur appje
Zoek

CDA Almelo heeft nieuwe fractievoorzitter

20231115 Dorien Wind CDA
Dorien Wind (29) is nieuwe fractievoorzitter CDA Almelo
Beeld: CDA Almelo

De Almelose Dorien Wind (29) is de nieuwe fractievoorzitter voor het CDA Almelo. Zij volgt René Nollen op die het voorzitterschap niet meer kan combineren met zijn drukke werkzaamheden als manager van een raamdecoratiebedrijf. Hij was sinds 2022 partijleider.

Wind is al vijf jaar raadslid binnen het CDA. Daarvoor zat ze bij de jongeren vereniging van de partij, CDJA. Tot begin dit jaar was ze voorzitter van de Overijsselse jongerentak. De vorige raadsperiode was ze al vicefractievoorzitter. CDA zegt met deze keuze de lijn voort te zetten van vernieuwing en verjonging, gebaseerd op de waarden van het CDA.

'Wil het goed doen of helemaal niet doen'

De Bornebroeker Nollen (53) nam in 2022 voor het eerst plaats in de gemeenteraad en werd meteen fractievoorzitter van de coalitiepartij. Het bleek echter niet haalbaar voor het raadslid om partijleider te blijven. "Ik ben deels opgelucht, want ik kon het niet waarmaken. Ik wil het goed doen of helemaal niet doen. Ik heb er niet lang over nagedacht." Nollen kon ook niet plaatsnemen in de commissie, waarvoor alle fractievoorzitters zijn gevraagd, voor het kiezen van een nieuwe burgemeester. "Het neemt zo'n tijd in beslag. Het kan gewoon niet."

'Frisse jongedame'

De ex-voorzitter blijft wel raadslid voor CDA. "Dat is wel te combineren." En wat hij ervan vindt dat Dorien Wind het stokje overneemt? "Top dat Dorien het gaat doen. Ze is een frisse jongedame met bestuurlijke ervaring, helemaal prima."

Of Nollen zich weer verkiesbaar gaat stellen voor de volgende gemeenteraadstermijn weet hij nog niet. "Dat ligt aan de privé- en werkomstandigheden tegen die tijd."

20231115 rene nollen
René Nollen (53) stopt als fractievoorzitter en gaat door als raadslid
Beeld: Gemeente Almelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.