Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente start met online kaartenmarkt waar supporters tickets kunnen kopen en verkopen

20230818 FC Twente Grolsch Veste stadion wedstrijd Wilco Louwes
Beeld: 1Twente / Wilco Louwes

FC Twente-supporters met een seizoenkaart of los ticket voor een thuiswedstrijd die verhinderd zijn, kunnen hun kaart vanaf nu aanbieden aan andere supporters. De club heeft de online ticketshop uitgebreid met een kaartenmarkt.

Tot uiterlijk 2,5 uur voor aanvang van de wedstrijd kunnen kaarten online beschikbaar worden gesteld. Geïnteresseerde supporters kunnen deze tegen een vastgesteld bedrag bestellen. Het gaat om de reguliere verkoopprijs in de losse kaartverkoop van de betreffende wedstrijd. Die kan per kaart verschillen, afhankelijk van de tegenstander en de plek in het stadion.

Geld terug

Seizoenkaarthouders ontvangen 1/17e deel van de seizoenkaartprijs retour. Het bedrag wordt binnen tien werkdagen na de wedstrijd overgemaakt. Een losse kaarthouder krijgt zo'n 80% van het aankoopbedrag terug.

Op de online kaartenmarkt kunnen supporters op legale wijze onderling kaarten doorverkopen aan elkaar. FC Twente blokkeerde al eens kaarten die via Marktplaats of andere verkoopsites werden door verkocht, om zo te voorkomen dat er kaarten voor thuisvakken in handen van uitsupporters belandden en om oplichting tegen te gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.