Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Zes vrachtwagentrailers traineren woningbouwplannen De Knik in Denekamp

13112023 protest de Knik Denekamp 4
Vrachtwagentrailers bij De Knik
Beeld: Jan Molenaar

Zes huizen op De Knik in Denekamp, dat zijn de woningbouwplannen van Lumen Christi en de gemeente Dinkelland, maar op het perceel staan nu zes vrachtwagentrailers. Met behulp van deze trailers laten de buurtbewoners weten dat ze het niet eens zijn met de voorgestelde plannen.

Na meerdere pogingen om een gesprek te voeren met Parochie Lumen Christi en de gemeente voelt de buurt zich nog steeds niet gehoord. “Je kunt wel overal wat op willen bouwen, maar je moet je wel gewoon aan de regels houden", vertelt Maikel van Benthem, buurtbewoner bij De Knik, tijdens de ochtendshow van Twente FM. De buurt is van mening dat deze woningbouwplannen tegen de regels in gaan.

Vergelijkbare situaties

Er zijn vergelijkbare situaties geweest bij De Knik met verbouwingen. “In het verleden waren de rooilijnen (regels waaraan de bouw moet voldoen) steenhard en nu worden ze in een keer dynamisch”, stelt Van Benthem. Het nieuwe plan voor de grond werd tijdens een informatieavond in januari gepresenteerd.


Volgens de buurt was daar geen ruimte voor inbreng. Zij vinden dat de nieuwe plannen niet voldoen aan de verschillende nota's en regels, maar dat de gemeente toch akkoord is gegaan. Als de bouwplannen doorgaan zullen er zes woningen gebouwd worden op het perceel: twee vrijstaande woningen en twee twee-onder-een-kapwoningen.

“De deur is altijd potdicht geweest bij Lumen Christi”

De buurtbewoners hebben geprobeerd om een andere oplossing te vinden. “Er zijn mensen die mee willen denken over een oplossing. Ook hebben we een aanbod gedaan aan de kerk, er zijn zelfs mensen die de financiële kant willen steunen. Maar de deur is altijd potdicht geweest bij Lumen Christi”, vertelt Van Benthem.

  • 13112023 protest de Knik Denekamp 3
    Trailers symboliseren de zes woningen waarvoor plannen zijn tegen de zin in van de buurt
    Beeld: Jan Molenaar
  • 13112023 protest de Knik Denekamp 4
    Trailers symboliseren de zes woningen waarvoor plannen zijn tegen de zin in van de buurt
    Beeld: Jan Molenaar
  • 13112023 protest de Knik Denekamp 2
    Trailers symboliseren de zes woningen waarvoor plannen zijn tegen de zin in van de buurt
    Beeld: Jan Molenaar
  • 13112023 protest de Knik Denekamp 1
    Trailers symboliseren de zes woningen waarvoor plannen zijn tegen de zin in van de buurt
    Beeld: Jan Molenaar

In opstand

Om te laten merken dat de buurt het niet eens is met de nieuwe plannen, zijn er zaterdag zes vrachtwagentrailers geplaatst op de grond. "We letten op dat er geen schade aan het perceel komt en dat de verkeerssituatie veilig blijft”, legt Van Benthem uit. De geplaatste vrachtwagens staan symbool voor de zes woningen die hier volgens de plannen gebouwd worden. Op donderdag en vrijdag worden de vrachtwagens weer weggehaald: “Zo hebben we ons punt kunnen duiden en is de weg weer vrij en overzichtelijk."

“Het kan niet zo zijn dat dit plan boven de regels staat”

Op 19 december wordt er besloten of de bouw wordt goedgekeurd, als dat het geval is gaan de plannen door naar de raad. "Ik begrijp vanuit de kerk dat er een businessplan ligt en er zes woningen nodig zijn om het rendabel te maken, maar het kan niet zo zijn dat dit plan boven de regels van de gemeente Dinkelland staat’, sluit Van Benthem af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.