De Twentse voetbalderby: Quick'20 uit Oldenzaal wint bij TVC'28 in Tubbergen

De derby TVC'28 tegen Quick'20
Beeld: Brian Brokelman

De derby van het oosten in de vierde divisie D stond zondagmiddag in Tubbergen op het programma tussen TVC ’28 en Quick’20 uit Oldenzaal.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of TVC ’28 keek al tegen een 0-1 achterstand aan. Twee persoonlijke fouten in de verdediging van TVC gingen hieraan vooraf. Thomas Bosch van Quick’20 schoot daardoor raak in de tweede minuut van de wedstrijd. TVC ’28 herpakte zich en had 20 minuten veldoverwicht, maar dat leidde niet tot noemenswaardige kansen. Het was Quick’20 dat nog kansen creëerde. Het bleef 0-1 tot de rust.

Tweede helft

De tweede helft begon net als de eerste helft. TVC ’28 was opnieuw niet bij de les waar Quick'20 van profiteerde. Peter Ilia van Quick’20 maakte in de 47e minuut de 0-2 voor de Oldenzalers. Een kwartier voor tijd kwam Quick’20 op 0-3 via Luuk Geelen.