Verkeer
Stuur appje
Zoek

Loodzware precisieklus geklaard: brug voor fietssnelweg bij Enschede

Fietsbrug plaatsing Julian Vriend
Beeld: Julian Vriend

46 meter lang, 5,5 meter breed en maar liefst 107.000 kilo. Het was een loodzware klus zaterdagnacht in Enschede, maar ook de tweede fietsbrug voor de F35 bij Enschede ligt op zijn plek. Daardoor is de fietssnelweg naar verwachting voor de kerst al fietsklaar en in het voorjaar helemaal af.

De grote, stalen brug werd zaterdagavond in zijn geheel vanaf de fabriek in Almelo naar de Lambertus Buddestraat gereden. Een rit die vier uur duurde. Vervolgens werd de brug met een grote kraan op de plek gelegd.

Komende week wordt de fietsbrug afgebouwd. De Lambertus Buddestraat is gedurende die tijd ter hoogte van de brug voor alle verkeer dicht. De omleidingsroutes staan langs alle wegen richting het gesloten stuk.

Veiliger fietsen

In juli werd aan de Tubantiasingel de eerste fietsbrug al geplaatst. De twee fietsbruggen, en het fietspad ertussenin, maken van de F35 een directe verbinding tussen station Enschede en station Hengelo.

Fietsbrug Tubantiasingel 1 foto Gemeente Enschede
Lees ook
35 meter, 91.000 kilo, in één stuk vervoerd: enorme fietsbrug over Enschedese singel geplaatst

De fietsbruggen en het verhoogde fietspad leiden straks veel fietsverkeer over de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel heen. Dat betekent dus minder fietsers die vanaf de Spoordijkstraat deze straten oversteken. Dat is veiliger voor de fietsers van en naar het centrum, maar ook voor de automobilisten op de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.