Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Walhalla voor verzamelaars: cd- en platenbeurs tijdens Weerselose Markt

10112023 platenbeurs weerselo 2019
Platenbeurs Weerselo 2019
Beeld: Weerselose Markt

De platenverzamelaar kan dit weekend zijn collectie weer aanvullen met nieuwe en unieke platen. Naast dat de normale markt in Weerselo plaatsvindt, komen deze zondag ook ongeveer honderd standhouders met hun platen en cd's om nieuwe kopers blij te maken.

Voor verschillende cd’s en platen kunnen bezoekers op de platenbeurs terecht. “Ik sta versteld van hoeveel standhouders zich hebben aangemeld”, vertelt Eline Busscher, namens de organisatie, in het radioprogramma Twente Wordt Wakker. Door veel standhouders zullen er zondag veel platen en cd's aangeboden worden.

Hippe plaatjes

Hoewel (bijna) alle muziek tegenwoordig gewoon te downloaden is op de mobiele telefoon, blijven platen populair. Verzamelaars zijn nog steeds op zoek naar unieke uitgaven en specifieke nummers, maar daar zit wel een prijskaartje aan. “Er zijn bepaalde uitgaven geweest waar maar een paar van gedrukt zijn”, zegt Busscher. De prijzen van sommige platen gaan soms wel vijf keer over de kop vergeleken met de originele verkoopprijs. “Mensen willen de originele plaat, niet de herdruk”, licht Busscher verder toe.

“Mensen willen de originele plaat, niet de herdruk”

Meer dan platen

Niet alleen platen, maar ook dvd’s, cassettes, radio’s, boeken, posters en tijdschriften kunnen op de markt gezocht en gekocht worden. “Als je van het zoeken houdt naar unieke dingen, is zondag echt een walhalla”, lacht Busscher.

De cd- en platenbeurs vindt plaats op zondag 12 november tijdens de Weerselose markt. Van 12:00 tot 16:00 is de beurs voor €3,00 euro per persoon toegankelijk. Meer informatie kun je vinden op Cd- en platenbeurs Weerselo

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.