Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hogeschool Saxion ontslaat docent vanwege sturen nazivergelijkingen

20230913 Jasper Rekers BBB Enschede Artica eigen foto
Beeld: Artica/eigen foto

Hogeschool Saxion in Enschede heeft docent Jasper Rekers ontslagen voor het sturen van haattweets. Rekers stond op de dertiende plek op de kandidatenlijst van BBB voor de Tweede Kamer. De hogeschool meldt dat het contract met Rekers per direct is opgezegd om de hatelijke tweets die hij gedurende twee jaar stuurde vanaf een anoniem account op X. Rekers kondigde direct, nadat bekend werd dat hij verantwoordelijk was voor de tweets, dat hij zich terug zou trekken als kandidaat-Kamerlid voor BBB.

De 35-jarige docent bleek in de coronacrisis via X meerdere politici uitgemaakt te hebben voor 'kindermishandelaar', 'pharmahoer' en 'van nicht tot nazibitch'. Rekers beheerde het anonieme X-account ruim twee jaar lang.

In eerste instantie ontkende Rekers de aantijgingen die werden ontdekt door persbureau ANP. Nadat de BBB was geïnformeerd, gaf hij toch toe. Hij bood zijn excuses aan aan de partij. BBB gaf aan niet op de hoogte te zijn geweest van de scheldpartijen en zei "erg geschrokken" te zijn van de inhoud van de tweets.

Hogeschool Saxion gaf aan in gesprek te willen met de docent. "Dat één van onze docenten zich zo heeft uitgelaten, hoort niet bij de baan van docent", zei een woordvoerder, destijds

Een woordvoerder van Saxion bevestigt aan het ANP dat in samenspraak met Rekers is besloten om zijn contract per direct op te zeggen.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.