Verkeer
Stuur appje
Zoek

Handbalsters Oranje zonder Hengelose Pipy Wolfs naar WK

231107 pipy wolfs TEAMNL
Pipy Wolfs uit Hengelo gaat niet met de handbalsters van Oranje mee naar het WK.
Beeld: TEAMNL

Pipy Wolfs gaat niet met de handbalsters van Oranje mee naar het WK in Scandinavië. Bondscoach Per Johansson heeft in zijn definitieve selectie van zeventien speelsters geen plekje ingeruimd voor de 21-jarige Hengelose, die wel tot de voorselectie behoorde. Wolfs behoort sinds oktober 2022 tot de nationale selectie.

Ervaren krachten

Tot de ploeg behoren wel ervaren krachten als Lois Abbingh, Kelly Dulfer en Laura van der Heijden. Johansson neemt met Rinka Duijndam, Tess Lieder en Yara ten Holte drie keepsters mee. Polman ontbrak in de kwalificatiewedstrijden in oktober. Ze werd eind augustus geopereerd aan haar knie.

Elche, Spanje

Pipy Wolfs speelt sinds anderhalf jaar voor Elche in Spanje. De 21-jarige international uit Hengelo ruilde in het voorjaar van 2022 het Amsterdamse VOC in voor Elche in Spanje. Ze zei toen: "Ik heb als doel ooit in toplanden als Frankrijk en Denemarken te spelen, maar eerst wil ik in Spanje een nieuwe ervaring opdoen.”

De cirkelspeelster maakte in 2020 de overstap van DSVD uit Deurningen naar de meervoudig landskampioen in Amsterdam.”

Scandinavië

Het Nederlands team is op het WK ingedeeld in groep H met Tsjechië, Argentinië en Congo. De equipe van Johansson speelt alle poulewedstrijden in het Deense Fredrikshavn, te beginnen met de wedstrijd tegen Argentinië op 30 november. Het WK wordt van 29 november tot en met 17 december gespeeld in Denemarken, Noorwegen en Zweden.

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.