Verkeer
Stuur appje
Zoek

Primeur voor Hengelo: schaatsen op kunststof ijsbaan in voormalig V&D-pand

240421 VD Hengelo
In het voormalige V&D-pand komt vanaf 7 december een maand lang een ijsbaan, waar iedereen geheel gratis rondjes kan rijden.
Beeld: GOOGLE

Elke nadeel heb z'n voordeel zou Johan Cruijff* ook in dit geval zeggen: de oude V&D in Hengelo kan nog altijd niet verbouwd worden tot een appartementencomplex en dus kan er deze winter geschaatst worden. Inderdaad, in het pand komt vanaf 7 december een maand lang een ijsbaan, waar iedereen geheel gratis rondjes kan rijden.

Winters Hengelo

Het idee is afkomstig van Jim Korf van Hengelo Promotie en centrummanager Rob Berkhout. Manager marketing van Hengelo Promotie Monique Delsing was direct enthousiast over deze aanpassing van Winters Hengelo. Onder die noemer worden er in de feestmaand al jaren winterse evenementen georganiseerd in het centrum van de stad.

“Een echte ijsbaan kost zo'n 60.000 tot 70.000 euro, een kunststof baan nog niet de helft.”

Stijgende energieprijzen

Dit jaar wordt dus gekozen voor een indoor schaatsbaan, die overig voor het eerst géén echte ijsbaan is. Delsing daarover: "Vorig jaar zaten we er al tegenaan te hikken, want hoe kun je het nog verantwoorden in deze tijd van stijgende energieprijzen: een door stroom gecreëerde ijsvloer? Vorig jaar was die stroom weliswaar groen, maar het kan nog duurzamer."

Brugge

En dan doelt ze op een ijsvloer van kunststof. "Jim en Rob zijn er voor naar Brugge gereden, waar het bedrijf Glice een demonstratievloer heeft liggen. Ze hebben er hun rondjes geschaatst en kwamen dolenthousiast terug." Ook de penningmeester was blij met dit alternatief voor ijs. Delsing: "Een echte ijsbaan kost zo'n 60.000 tot 70.000 euro, een kunststof baan nog niet de helft."

Horecapaviljoen

Daardoor blijft er geld over voor een winterse aankleding van de accommodatie, voor een kerstmarkt - van 20 tot 24 december op het plein voor de deur - en voor een indoor horecapaviljoen dat bemand wordt door de mensen van Lef & Zen, de horecaexploitant van de kiosk op het marktplein.

icon_main_info_white_glyph

Kerstmarkt

Vanuit 25 houten chalets bieden ondernemers, particulieren en verenigingen hun assortiment aan tijdens de kerstmarkt van 20 tot en met 24 december. Glühwein en warme chocolademelk ontbreken niet en op een podium bij het Brinkplein zullen er dagelijks optredens plaatsvinden. Aanmelden voor de kerstmarkt kan tot 10 november.

Gratis

Voor het eerst in de geschiedenis van Winters Hengelo kost schaatsen op de ijsbaan helemaal niks, vertelt Delsing: "Vorig jaar was je nog 5 euro kwijt. Dat is misschien niet veel geld, maar wel als je met het hele gezin de ijzers wilt onderbinden. Daarom kunnen we het schaatsen nu gratis aanbieden, dankzij de gemeente en het Lokaal Fonds Hengelo. Zelf geen schaatsen? Dan zijn ze kosteloos te leen. Ook dat is dit jaar voor het eerst."

Overigens kun je er met normale ijshockeyschaatsen op. Noren mogen niet gebruikt worden.

*Was Cruijff wel de bedenker van deze uitspraak?

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.