Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Oostenrijkse klanken tijdens Denekamp Open Air: befaamde band treedt tweeënhalf uur op in de openlucht

Schurzenjager band Oostenrijk Denekamp Open Air
Beeld: Die Schürzenjäger

Met uitgebreide food arena en voldoende biertappunten, brengt het Open Air concert de Oostenrijkse sfeer naar Denekamp toe. Volgend jaar mei treedt de befaamde Die Schürzenjäger band tweeëneenhalf uur op in Denekamp. “Ze doen dit in de openlucht, wat dit heel uniek maakt", vertelt medeorganisator John Wigger van Denekamp Open Air tijdens de ochtendshow Twente Wordt Wakker.

Die Schürzenjäger wordt gezien als één van de succesvolste bands in Oostenrijk. De muziekgroep bestaat uit zes leden en staat vooral bekend om hun mix zijn van volks-, rock- en popmuziek. “Deze artiesten staan al bijna vijftig jaar op het podium, en nog steeds met een smile van oor tot oor", zegt Wigger.

Open Air Denekamp

Ieder jaar treedt de muziekgroep op tijdens het Open Air festival in Finkenberg, Oostenrijk. “De sfeer van Finkenberg waar ze ieder jaar optreden wilden we naar Denekamp halen.” benoemt de medeorganisator. In Denekamp zullen ze in de openlucht tweeënhalf uur lang de bezoekers voorzien van Oostenrijkse klanken. “Het begint met een droom om ze hier naartoe te halen; je gaat met mensen samenzitten en uiteindelijk wordt het werkelijkheid”, zegt hij enthousiast.

“Iedereen kan komen, er zit geen feestdag in weg”

“Het concert is op vrijdagavond 31 mei, dan hebben de bezoekers het weekend om bij te komen", lacht Wigger. Het concert valt precies tussen twee festivals in Denekamp in: het Koningsfestival en het Zomerfestival. “Iedereen kan dus komen, er zit geen feestdag in de weg”, sluit Wigger af.

icon_main_info_white_glyph

Meer informatie

Voor tickets en info over dit concert kun je terecht op https://www.denekampopenair.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.