Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Herinrichting Kruizemunthof Wierden: 'Als er een zware bui valt, kun je zwemmen op straat'

Herinrichting Kruizemunthof
De start van de herinrichting Kruizemunthof.
Beeld: Gemeente Wierden

“Ik heb lekker gebeund tijdens werktijd”, vertelde wethouder Gertjan ten Brinke zijn vrienden. De wethouder gaf, gezeten op een dragline, het startschot voor de herinrichting van een deel van de Kruizemunthof in Wierden. Lachend: “Ze kunnen me nu inhuren voor alle sloopwerken.”

Locatie is de voormalige rolschaatsbaan bij basisschool De Morgenster. “In de praktijk stonden daar meer auto’s dan dat er nog gerolschaatst werd.” De buurt gaf bij de gemeente aan dat ze daar wel iets aan wilde doen, en meteen ook aan de verkeersproblematiek. “Steeds meer ouders brengen hun kinderen naar school. Het wordt daar steeds drukker.”

Wadi's

Tegelijkertijd heeft de gemeente ook belang bij aanpassingen op die plek. “Als er een zware bui valt kun je zwemmen op straat. We hebben er belang bij dat we gaan vergroenen en het water daar rustig weg kan lopen.” Er worden wadi’s aangelegd.

Groententuin

Er komt een kiss and ridezone, er komen speelplekken, wandelpaden, een soort van theater, en onder andere een groententuin, die de leerlingen van school samen met de buurt gaan onderhouden.
Ten Brinke verwacht dat alles voorjaar 2024 klaar is. “Dat we dan met buurt en school een mooie opening kunnen geven van deze herontwikkeling.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.