Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Rossum maakt zich op voor vier dagen feest: 11.000 mensen, zo’n 150.000 glazen bier en ruim 30 artiesten

Duizenden mensen trekken naar Rossum voor vier dagen feest. Ruim dertig artiesten uit heel Europa treden dit weekend op in het kleine Twentse dorp. “Mensen komen van heinde en verre op ons feest af”, zegt medeorganisator Rene Nijmeijer van Stichting Oktober Evenementen Rossum. Van Jody Bernal tot Gerard Joling en van Corry Konings tot Tina Trukker; voor ieder wat wils dit weekend in Rossum.

“Over het hele weekend verwachten we zo’n 11.000 mensen”, vertelt Nijmeijer. Het publiek komt vanuit alle windstreken van Nederland, maar ook gasten uit België en Duitsland zetten dit weekend koers naar Twente. Het feestweekend wordt afgesloten met één van de grootste tentfeesten van Oost-Nederland, de Twentse Piraten Party.

Vrienden van Rossum Live

“Iedereen kent de Vrienden van Amstel, maar hier hebben wij de Vrienden van Rossum”, zegt Nijmeijer. Het feestweekend wordt op de donderdag afgetrapt met de Vrienden van Rossum Live. Artiesten als Xander de Buisonjé en Kris Kross Amsterdam zullen deze avond voorzien van gezellige muziek.

Kleintje Oostenrijk

Het begon allemaal als een ‘Tiroler middag’ voor oudere mensen. Sinds de corona is dit concept veranderd in een heus ‘thuisconcert’. De organisatie gaat deze middag met een Oostenrijkse band langs verschillende zorginstellingen, om het feest naar de bewoners te brengen. “We willen de oudere mensen een onvergetelijke middag bezorgen”, straalt de medeorganisator.

25102023 Rossum ST OER Rossum TPP
Opbouw is in volle gang
Beeld: Roos Evers

Nieuw concept

Dit jaar probeert de organisatie een andere insteek te geven aan de zaterdagavond. “We hebben op zaterdag Het Foute Oktoberfest”, zegt Nijmeijer. Onder ander zal dj Jody Bernal deze avond het podium bestijgen. “Veel mensen kennen hem van Que Sí Que No, maar wat veel mensen niet weten; is dat hij ook een hele goede dj is.”

Onvergetelijke middag

De echte piratenliefhebber zal het kennen, de Twentse Piraten Party. Vanuit heel Nederland reizen feestvierders af naar de grote witte feesttent. “Het begon allemaal bij de eerste edities van de Twentse Piraten Party, iedereen vond dit zo gezellig. In die tijd waren er weinig evenementen met piratenmuziek”, benoemt Nijmeijer. Door de vele mond-tot-mondreclame is het Twentse piratenfeest nu zo groot als dat het is.

“Iedereen praat erover”

Door vele ‘raptaps’ en gecoördineerd personeel, verwacht de organisatie de bezoekers te voorzien van totaal zo’n 30.000 liter bier. Met al deze ingrediënten verwacht Nijmeijer dat het een onvergetelijk weekend wordt. “Iedereen praat erover, iedereen heeft er zin in; dit wordt gegarandeerd een fantastisch weekend”, sluit hij af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.