Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hagelnieuwe sportplek in Almelo: 'Dit smaakt naar meer'

241023 sportplek eugene v mierlo
Wethouder Eugène van Mierlo opende maandagmiddag een sportplek in Almelo
Beeld: RTV Oost

In de wijk Sluitersveld in Almelo is maandagmiddag een sport- en beweegplek geopend. Wethouder Eugène van Mierlo gaf het startsignaal door zelf in de rekken te gaan hangen. “Ik zal niet zeggen dat ik de fitste wethouder ben in de gemeente Almelo, maar wel één van de fitste”, lacht hij.

De sportplek heeft als doel om meer mensen in de wijk in beweging te krijgen. Dat is volgens Van Mierlo erg belangrijk. “We zien uit wijkanalyses dat de fitheid van onze inwoners een tandje beter kan. Dan is sporten en bewegen in de open lucht een heel mooi middel.”

Alle leeftijden

“We krijgen op steeds meer plekken in de stad deze voorzieningen. Dit is om mensen op een laagdrempelige manier meer in beweging te krijgen.” De sportplekken in Almelo en omgeving zijn voor alle leeftijden. “We hebben in De Schelfhorst een motoriekroute geopend. Onder begeleiding maken de wat oudere inwoners daar ook graag gebruik van.”

“Daarnaast is er in Bornerbroek al een hele mooie bootcamproute. In het Nijreesbos, waar veel mensen uit onze stad gebruik van maken, hebben we een soort parcours uitgezet met toestellen. En we hebben sportplekken in de wijk De Riet, het Indiëterrein en hier in het Sluitersveld. Juist dit soort faciliteiten willen we stimuleren. Dit smaakt naar meer.”

Spieren sterker houden

Elke dinsdagochtend tussen elf en kwart voor twaalf is er iemand van Fysiotherapie Sluitersveld aanwezig op de sportplek in de wijk. “Mensen kunnen hier dan komen om lekker te sporten onder onze begeleiding”, vertelt fysiotherapeut Cybelle Hoonhorst.

Ook Cybelle ziet dat er te weinig wordt gesport. “Mensen zitten veel meer. Er wordt wel gezegd dat zitten het nieuwe roken is. Wij willen wel dat mensen meer beweging hebben zodat ze hun spieren sterker houden en hun conditie op peil houden.”

241023 fysiotherapeut rtv oost
Fysiotherapeut Cybelle Hoonhorst ziet dat er te weinig wordt gesport
Beeld: RTV Oost

Goed advies

De sportochtend is vrij toegankelijk. “Mensen hoeven zich ook niet aan te melden. Iedereen die het leuk vindt om mee te doen is welkom.” De reacties zijn positief. “Mensen vinden het gezellig en fijn om op een laagdrempelige manier te kunnen sporten. Ook zonder dat het geld kost, dat kan ook een drempel zijn voor veel mensen.”

De fysiotherapeut heeft nog een goed advies voor mensen die thuis op de bank zitten. “Mensen denken gelijk dat ze sportkleding nodig hebben, maar een stukje wandelen is ook al bewegen. Begin simpel en laagdrempelig, dan krijg je er vanzelf ook plezier in om te bewegen. Het hoeft niet ingewikkeld te zijn.”

Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.