Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Tubbergen en Dinkelland stellen opnieuw geld beschikbaar voor eigenaren van slecht geïsoleerde woningen

Cel severijn
Wethouder Cel Severijn.
Beeld: Gemeente Dinkelland

De gemeenten Dinkelland en Tubbergen stellen in 2024 opnieuw subsidie beschikbaar voor eigenaren van slecht geïsoleerde woningen in het lagere prijssegment. Wethouder Cel Severijn van de gemeente Dinkelland: “Wij willen inwoners die mogelijk in de knel komen door het hoge energieverbruik zo goed mogelijk helpen bij het isoleren.”

“Door te isoleren kunnen zij energie besparen en daarmee de maandelijkse energielasten verlagen”, zegt wethouder Frank Niens van de gemeente Tubbergen.

De subsidieregeling is speciaal voor woningeigenaren van matig tot slecht geïsoleerde koopwoningen gebouwd tussen 1930 en 1978 die energietoeslag ontvangen. Ook is de regeling bestemd voor eigenaren van woningen met een bouwjaar tussen 1930 en 1978 waarbij de WOZ-waarde gedeeld door het oppervlakte van de woning minder is dan 1.700.

Traject

Woningeigenaren die in aanmerking komen, kunnen één isolatiemaatregel met een maximum van 2.100,- euro volledig vergoed krijgen. Denk hierbij aan spouwmuurisolatie, vloerisolatie of isolatieglas. Zij hoeven het bedrag niet zelf voor te schieten. Het hele traject van aanvraag tot uitvoering wordt verzorgd door de organisatie ‘Winst uit je woning’. Eigenaren hoeven zelf niets te regelen.

Brief gemeente

Inwoners die in aanmerking komen voor de subsidie krijgen in de tweede helft van januari 2024 een brief. Een energieadviseur komt langs en licht toe hoe de subsidie kan worden aangevraagd en hoe de vervolgprocedure van het isolatietraject eruit ziet.

Persoonlijke benadering

“In 2023 hebben we enkele inwoners kunnen helpen met het isoleren van de woning. We weten dat er meer inwoners in aanmerking komen voor deze regeling die nog niet hebben gereageerd. Door hen persoonlijk te benaderen, hopen we dat zij nu wel mee doen”, aldus de beide wethouders.

Wie al een maatregel vergoed heeft gekregen in 2023 komt niet voor deze subsidie in aanmerking.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.