Verkeer
Stuur appje
Zoek

Herfstweekend in Hengelo: bokbier en Twente Rally

Twenterally still
Beeld: 1Twente

De herfstvakantie is begonnen en er is weer van alles te beleven dit weekend. Naast de ronkende motoren van de Twente Rally, kun je ook volop genieten van bokbier in de binnenstad. Wij hebben alle herfstactiviteiten in Hengelo op een rijtje gezet.

Positief Herfstvakantie 2023

In de herfstvakantie zijn er volop leuke dingen te doen voor kinderen. Vanaf zaterdag 21 oktober begint PvCC & Vakantiespelen Dichtersbuurt met een uitgebreid programma. Kinderen kunnen graffitikunst maken, DJ workshops volgen, textiel bedrukken en nog veel meer. Er is een lekkere lunch. De locatie is aan de Vondelstraat 2 bij de oude Storkbibliotheek. Deelname is gratis. Opgeven is verplicht en kan via Whatsapp (06 40 45 61 62).

ROCAR-TECH Twente Rally

Ook dit jaar wordt er weer flink geracet op de plattelandsweggetjes van Hengelo en omgeving. De organisatie van de Twente Rally is druk bezig er weer een onvergetelijk evenement van te maken. In de driehoek Hengelo, Haaksbergen en Goor vinden er zaterdagavond en zondag verschillende klassementsproeven plaats. Er is een speciale klassementsproef aan de Diamantstraat in Hengelo, wat jaarlijks veel publiek trekt. Toegang is gratis, behalve bij de Arena aan de Diamantstraat. Daar kost de toegang 10 euro.

Bokbier

Het is herfstachtig dit weekend en dat is hét perfecte moment om te genieten van verschillende bokbiertjes. Dit weekend zijn er meerdere plekken in de binnenstad waar je bokbier kunt drinken. Zaterdag wordt bij biercafé 't Pleintje een sfeervolle borrel gehouden met diverse bokbieren, goede muziek en lekkere hapjes. De openingstijden zijn van 16.00 tot 22.00 uur en op zondag is er bij 't Pleintje een Herfst Bokbierdag. Het café is dan geopend van 14.00 uur tot 00.00 uur.

Ook bij de horecazaken aan Pastorieplein kun je zondag genieten van een goede herfstbok. Het evenement is geopend van 14.00 uur tot 22.00 uur. Een kaartje kost 10 euro.

Twentse duistere verhalen door Abe de Verteller

Als onderdeel van de tentoonstelling Duisternis van Ruimte zal Abe de Verteller duistere Twentse verhalen vertellen. Abe is professioneel verhalenverteller en heeft meer dan 380 verhalen in zijn repertoire. Het zijn enge verhalen, dus het is niet geschikt voor kinderen. De toegang is gratis. Het optreden is van 14.00 uur tot 16.00 uur.

icon_main_info_white_glyph

Goedemorgen Hengelo

Je kunt zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur luisteren naar Goedemorgen Hengelo. Tijdens de radioshow komen interessante gasten aan het woord komen over actuele onderwerpen uit de Hengelose samenleving.

Ether: 105.8 FM. Digitale radio: Ziggo kanaal 916, KPN kanaal 1149
Livestream: https://www.1twente.nl/radio
Terugluisteren: https://open.spotify.com/show/7qo58QJQokFemePSVAqZtG

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.