Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente Vrouwen geeft voorsprong in paar minuten weg en mist Champions League

20231018 FC Twente Vrouwen verliest van BK Häcken en plaatst zich niet voor Chamoions League Foto Orange Pictures Rene Nijhuis
Beeld: Orange Pictures / Rene Nijhuis

FC Twente Vrouwen is er woensdag niet in geslaagd de groepsfase van de Champions League te bereiken. In de Grolsch Veste werd de return tegen het Zweedse BK Häcken met 2-1 verloren. FC Twente kwam nog wel op voorsprong, maar in de tweede helft sloegen de bezoekers in een tijdsbestek van vijf minuten twee keer toe.

Zo'n achtduizend toeschouwers zagen woensdagavond een beginfase met kansen aan beide kanten. Voor FC Twente waren Liz Rijsbergen en Renate Jansen gevaarlijk, namens BK Häcken schoot Elma Nelhage van dichtbij hard over. Marisa Olislagers was na een kwartier spelen dichtbij 1-0, maar haar schot ging rakelings langs het Zweedse doel.

Voorsprong

Na een half uur spelen had FC Twente dan toch de voorsprong te pakken. Renate Jansen zette vanaf links de bal voor op Leonie Vliek die feilloos binnentikte. Vlak voor rust kregen de bezoekers nog kans op de gelijkmaker, maar de inzet van Rosa Kafaji was niet hard genoeg.

Twee goals in vijf minuten

Al vroeg in de tweede helft kreeg FC Twente via invaller Ella Peddemors een grote kans op de 2-0, maar keepster Jennifer Falk bracht redding.

Na een uur spelen gaf FC Twente de voorsprong in een tijdsbestek van vijf minuten volledig weg. Na balverlies van Caitlin Dijkstra op het middenveld kon Anne Anvegard de 1-1 binnenschieten. Een paar minuten later maakte Felicia Schröder er 1-2 van.

En dus moest FC Twente vol aan de bak om de hoop op plaatsing voor de groepsfase van Champions League levend te houden. Maar het zat er niet in woensdagavond. Het lukte de ploeg niet meer om tot grote kansen te komen en dus eindigde de wedstrijd in een 1-2 nederlaag, waarmee ook het Europese avontuur voor dit seizoen ten einde is.