Verkeer
Stuur appje
Zoek

Op zoek naar hét ‘Leukste Uitje van Overijssel’: Twente Toer

“Het begon met een tuktuk. Hiermee ging ik naar bruiloften door heel Nederland, als trouwvervoer onder andere”, zegt Roderik Kolfoort, eigenaar van Twente Toer. Ondertussen heeft hij uiteenlopende voertuigen waarmee mensen het landschap van Twente kunnen bewonderen.

De ANWB heeft Twente Toer genomineerd voor het Leukste uitje van Overijssel 2024. In Noordoost Twente en Wierden zijn liggen 6 genomineerde uitjes van de 22 in Overijssel. Waar een uitje van wordt uitgekozen als het Leukste uitje van Overijssel 2024

icon_main_info_white_glyph

Stemmen op Leukste uitje

Leuke dingen doen, eropuit met het gezin of met vrienden: kun je wel een keuze maken uit zoveel leuke uitjes?
ANWB zoekt stemmers en roept haar leden op om tot en met 29 oktober 2023 in de verkiezing 'Leukste uitje van Nederland' hun stem uit te brengen op hun favoriete uitje. Dat kan op https://www.anwb.nl/eropuit/uitjes-en-tickets/verkiezing-leukste-uitje

Scootmobiel

“Ik kijk naar wat er op de markt is aan voertuigen”, legt Kolfoort uit. Zo groeide zijn bedrijf van één tuktuk uit naar een goed gevuld wagenpark. Van legertrucks, e-choppers tot buggies. Bezoekers hebben de mogelijkheid om met de buggies ‘offroad’ te gaan zoals Kolfoort het noemt. “Eigenlijk is voor iedereen wat wil.” De ondernemer wordt zelfs gevraagd naar scootmobielen ‘een groep wilde hiermee door Twente crossen’.

  • 18102023 Ootmarsum Buggy
    Beeld: Niels Wesselink
  • 18102023 Ootmarsum bar tap
    Beeld: Niels Wesselink
  • 18102023 Ootmarsum bar tap opel rocks
    Beeld: Niels Wesselink

Geschiedenis

Zijn onderneming bestaat momenteel tien jaar nadat hij zijn eerste voertuig in 2013 kocht. Het bedrijf telt nu 450 voertuigen waarmee toeristen en mensen uit de omgeving een rondje toeren in de omgeving van Ootmarsum. Naderhand kunnen zij in de bijhorende kroeg terecht voor een hapje en een drankje. Twente Toer biedt bezoekers naast voertuigen voor rondrit ook de mogelijkheid voor een workshop pizzabakken en verschillende buffetten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.