Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oldschool Mariokart en meer: Studio15 in Almelo organiseert eerste gaming event

Ravi palwe l T Tj G9h A6 Y unsplash
Mario in zijn kart
Beeld: Unsplash

Met rode schildpad- schilden gooien en in gevecht met Donkey Kong: op zondag 22 oktober kan dat in Almelo. Studio15 organiseert dan samen met Gaming Universe voor het eerst een groot gaming event. Het evenement is voor kinderen en jongeren vanaf 8 jaar.

Toernooi

“We hebben al veel aanmeldingen binnen”, zegt Hind Anaflous van Studio15 trots. Tijdens het game event worden er twee toernooien gehouden. “Heel oldschool op de gamecube”, zegt Anaflous. Je kan je aanmelden voor een toernooi in de games Super Smash Bros Melee en Mario Kart: Double Dash. Per wedstrijd is er plek voor 16 gameliefhebbers. De finale wordt aan het eind van de dag gespeeld, waarbij de beste racers en de beste vechters kans maken op een spelcomputer. Het meenemen van je eigen controller is toegestaan.

Pokémon

Naast dat er de hele dag door gegamed kan worden, is er ook een zogeheten ‘trading area’. Daar kunnen bezoekers onderling hun Pokémonkaarten met elkaar ruilen. “In deze area loopt ook een Pokémon dokter”, vertelt Anaflous. “Je kan bij hem je kaarten laten beoordelen, zodat je erachter komt wat je kaart waard is.” Deze Pokémon dokter zal ook de ruilbeurs en het spelen begeleiden.

Cosplay

Tijdens het game event wordt er uiteraard gegamed maar er liggen ook verschillende bordspellen klaar in de zaal van Studio15. Een ticket voor het event kost 2 euro maar er is ook een mogelijkheid om gratis binnen te komen. “Als je verkleed komt als je favoriete personage uit een film, game, serie of stripboek, krijg je gratis toegang”, zegt Anaflous. Een jury bepaald aan het einde van de dag wie het beste Cosplay kostuum draagt en de winnaar krijgt een prijs. De aanmeldingen voor de toernooien lopen harder dan de aanmeldingen voor de Cosplay wedstrijd volgens Anaflous. “We zullen zien hoeveel mensen erop afkomen. Iedereen mag in ieder geval komen zoals ze dat zelf willen.”

icon_main_info_white_glyph

Aanmelden

Zondag 22 oktober vindt het gaming event plaats bij Studio15 in Almelo. Tickets en aanmelden voor de toernooien kan via de website. Op de dag zelf aanmelden voor de toernooien kan ook nog, maar vol is vol. Het evenement is onderdeel van de vakantie activiteiten van Actief Almelo.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.