Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Landgoed Twente Marathon: Groot feest, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat

Landgoed Twente Marathon
Lopers in de St. Nicolaaskerk.
Beeld: Facebook LTM/Clemens Bettink

Het zit er weer op, de Landgoed Twente Marathon. In een zinderende sfeer starten zaterdag 14 oktober 1700 deelnemers bij dit bijzondere loopevenement vanuit ’t Everloo.

De Spätzen heffen het nieuwe LTM-lied aan, er wordt meebewogen tot de bel gaat en de marathon begint. De deelnemers lopen ruim 42 kilometer door het Twentse landschap, over landgoederen en landerijen. Door bijzondere plekken, zoals een boerenschuur met koeien en de St. Nicolaaskerk. Daarna gaat het richting Singraven om aan het eind van de middag de finish over te komen. En dan begint er nog een belangrijk deel van de dag, de afterparty, dit keer met ENorm.

Voor Frits Huttenhuis van de Landgoed Twente Marathon is het genieten deze dag, vertelt hij in het radioprogramma Twente wordt Wakker. “We hebben vooraf slecht weer scenario’s uitgewerkt, op donderdag en vrijdag opgebouwd in de regen, en zaterdag klaart de lucht op. Fantastisch.”

Er moet gepresteerd worden op die dag, maar onderweg wordt ook genoten van allerlei streekproducten, zegt Huttenhuis. “Je ziet dat de deelnemers vanaf acht uur ’s morgens aankomen, aan het eind van de middag finishen en vervolgens een afterparty vieren. ’s Avonds om acht uur, half negen zit de tent nog afgeladen vol. Het is een groot feest, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat.”

Loopgroep Dionysos

De Landgoed Twente Marathon wordt jaarlijks georganiseerd door loopgroep Dionysos uit Denekamp. Deze week wordt alles weer opgeruimd en opgeslagen tot de volgende editie, volgend jaar oktober.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.