Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Ootmarsumse wijndagen wegens succes geprolongeerd: ‘Dit wordt weer een zware maand’

Twentse Wijndagen
Vorig jaar werd de eerste editie van de Twentse Wijndagen in Ootmarsum gehouden
Beeld: Stichting Twentse Wijndagen

Het idee ontstond in een brainstormsessie, aldus een van de initiatiefnemers Jeroen Enkelaar. Het werd vorig jaar zo’n succes dat de Twentse wijndagen in Ootmarsum dit jaar opgaan voor de tweede editie. Vier weken lang, elk weekend zijn er zo’n zestig soorten wijn te proeven. “Een zware maand”, grapt Enkelaar.

Duurzaamheid

“We wilden iets organiseren wat past bij het publiek dat kunst komt kijken”, aldus Enkelaar. Negen wijnhuizen uit Europa geven ‘acte de présence’ in het centrum van het ‘kunststadje’. Bovendien wordt er elke vrijdag in de Simon en Judaskerk een lezing gegeven door wijnkoper Bert Horstman over duurzaamheid in de wijnbouw (van 14.00 tot 15.00 uur). En op zaterdag en zondag bespreekt wijnadviseur Hans Averesch, om 15.00 uur, verschillende Europese wijnlanden.

“Dat lijkt een duur glas, maar daar zit de entree bij in”

Op drie plekken in de stad staan invalhuisjes waar je voor 6,50 euro een wijnglas kunt kopen en muntjes om wijn te proeven. “Dat lijkt een duur glas”, zegt Enkelaar, “maar daar zit gelijk de entree van het evenement bij in. Daar krijg je dan ook een informatieboekje met een beschrijving van de negen wijnhuizen en de zestig wijnen. Tevens zijn er vouchers te koop waar bijvoorbeeld ook een oester en een bijpassend glas champagne bij is inbegrepen.”

Vermakelijk

De Twentse Wijndagen worden gehouden van 6 tot en met 29 oktober, op vrijdags van 14.00 tot 17.00 uur, met daarna op het kerkplein livemuziek, en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 18.00 uur. “Allemaal erg vermakelijk”, aldus Enkelaar. Als toegift geeft technisch directeur van Heracles Nico Jan Hoogma op vrijdag 20 oktober een lezing over ‘Topsport in de regio’ om 18.00 uur op het kerkplein.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.