Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Voetbalderby in Wierden: SVZW ontvangt NEO Borne in eerste thuiswedstrijd van dit seizoen

20230521 svzw
Beeld: Henk Steen

Voor de selectie van voetbalclub SVZW uit Wierden staat zaterdag 14 oktober de eerste thuiswedstrijd op het programma: de derby tegen NEO uit Borne.

Dit seizoen komt NEO uit in de 1e klasse H. Afgelopen seizoen was de club dichtbij promotie naar de 4e divisie. NEO gaat dit seizoen een nieuwe poging wagen. Dat gebeurt onder leiding van trainer Michel Steggink die voor het vierde seizoen werkzaam is in Borne.

Na drie gespeelde wedstrijden is NEO nog ongeslagen, die serie wil het team uit Borne ongetwijfeld tegen SVZW verlengen.

Weerstand

SVZW speelde nog nooit eerder tegen NEO in competitieverband. In dat opzicht kan men dus spreken van een historische wedstrijd.
Het is te verwachten dat NEO heel wat meer weerstand zal bieden dan SV Dalfsen, waar SVZW een week eerder met mooie cijfers van won. De Wierdenaren gaan ook tegen Borne voor de winst.

Drukke week

De thuiswedstrijden van SVZW begint om 14.45 uur op sportpark 't Lageveld. Het duel SVZW tegen NEO staat onder leiding van scheidsrechter De Jong.

De Wierdense Zwaluwen hebben een drukke week voor de boeg. Zaterdag thuis tegen NEO, daarna op dinsdagavond 17 oktober thuis tegen FC Ommen voor de beker. En tenslotte op 21 oktober naar Vriezenveen voor de wedstrijd tegen DOS’37.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.