Verkeer
Stuur appje
Zoek

Joseph Oosting op zijn plek bij FC Twente: 'Dat sociale past goed bij me'

FC Twente kent een uitstekende start in de Eredivisie. Er werd nog maar één keer verloren en na acht speelrondes staat de ploeg momenteel derde. Dat sportieve succes stemt hoofdtrainer Joseph Oosting tevreden, maar is niet het enige waar hij content mee is. Hij is nu drie maanden bij de club en dat bevalt hem uitstekend.

Aan tafel bij 1Twente Voetbaltijd laat hij weten het goed naar zijn zin te hebben in de regio en bij de club. "Ik heb het al vaker gezegd: ik denk dat het sociale hier goed bij me past. Ik ben een sociale trainer. Noaberschap staat hier natuurlijk hoog in het vaandel en daar pas ik gewoon heel goed bij." Bovendien kan hij zich als Drent goed vinden in de nuchtere Twentse opvatting.

Samendoen

Het welkom in Twente was warm. De spelersgroep omarmde hem en zijn vanuit Waalwijk mee overgekomen assistenten Peter Uneken en Sander Duits meteen. "Vanaf minuut één gaven zij ons het gevoel dat we het samendoen. Dat is wel mooi."

Het geeft een fijn gevoel, maar heeft ook zijn voordelen voor het werkproces. "Gevolg daarvan is dat je uiteindelijk de trainingen naar je hand kunt zetten. Zo van: dit is de manier van trainen. Als dat 100% wordt uitgevoerd, word je beter."

20231009 Joseph Oosting bij Voetbaltijd Foto 1 Twente Jessy Soepenberg
Beeld: 1Twente / Jessy Soepenberg

Doelstellingen

Tot nu toe lijkt zijn aanpak te werken. FC Twente is uitstekend aan het seizoen begonnen. In Europa is de ploeg weliswaar uitgeschakeld, maar in de competitie gaat het voor de wind. Van de eerste acht wedstrijden werden er zeven gewonnen. Het levert FC Twente voor nu een mooie notering op. Of dat overeenkomt met de eigen doelstellingen is gissen, want die blijven intern.

Er zijn zeker verwachtingen uitgesproken. "In de voorbereiding hebben we natuurlijk met elkaar gezeten. Zowel met de spelersgroep als de staf. In groepjes hebben we onze doelstelling voor dit jaar uitgesproken. Of het nou voor de beker is, de competitie of Europees. Daar zijn doelen bij gesteld, maar we hebben ook onze ambitie uitgesproken."

Kampioenskandidaat

Over ambities gesproken; is FC Twente als het bovenin mee blijft draaien een kampioenskandidaat? Als die vraag in een snelle ronde voorbij komt, antwoordt Oosting resoluut met nee. "Dat zeg ik niet omdat het "gevaarlijk" is om te zeggen, dat is gewoon realistisch. PSV en Feyenoord zijn de twee beste ploegen van Nederland." Om daar nog snel aan toe te voegen: "Het kan wel een ambitie worden hè?"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.