Twente FM logo

SVZW Wierden start voetbalcompetitie met ruime overwinning

Frank Smit, SVZW.
Beeld: Henk Steen

Terwijl veel ploegen al twee competitie wedstrijden in de benen hebben, startte voor SVZW, uitkomend in de eerste klasse H, de competitie op zaterdag 7 oktober. Op het programma stond de uitwedstrijd tegen SV Dalfsen. Beide tegenstanders speelden nog nooit eerder tegen elkaar. Het was afwachten hoe de krachtsverhoudingen zouden liggen.

Kansen

Vanaf het begin was duidelijk dat de thuisclub een verdedigende speelwijze hanteerde. Veel mensen achter de bal en dan gokken op die ene succesvolle counter. SVZW wist ondanks die tactiek van de tegenstander toch wel de nodige kansen te creëren door onder andere Yessin Maskoul en Bas ter Hogt. Een schot van Frank Smit vloog net over het Dalfsen doel.
Ook Dalfsen kreeg een kans in de 38e minuut, maar Sam van den Anker schoot de bal naast.
De 0-0 bleef tot de rust op het scorebord.

In de tweede helft verschenen twee ongewijzigde ploegen op het veld. Ook het speelbeeld bleef gelijk. Een veel sterker SVZW, maar nog geen goal. In de 49e minuut opende Frank Smit de score: 0-1. Smit stond de 62e minuut weer op de juiste plek en tikte de 0-2 binnen.
Daarna ging het snel voor de Wierdense Zwaluwen. Robin de Jong schoot, na een vrije trap, de bal in de bovenhoek, 0-3. Vlak daarna zorgde Frank Smit voor de 0-4.

Doelsaldo

Dalfsen had inmiddels de strijd opgegeven en hoopte dat het resultaat nog zou meevallen.
SVZW bleef echter werken aan het doelsaldo. In de 84e minuut was het Maarten Jansen die scoorde met een kopbal, 0-5. Een afstandsschot van Bas ter Hogt zeilde in de 86e minuut in de bovenhoek, 0-6.

Thuiswedstrijd

SVZW speelt zaterdag 14 oktober thuis tegen NEO uit Borne. De wedstrijd op sportpark ’t Lageveld begint om 14.45 uur.