Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente op bezoek bij 'taai' Fortuna Sittard

FC Twente reist zondag af naar Sittard voor de uitwedstrijd tegen Fortuna. Joseph Oosting kan in die wedstrijd nog altijd geen beroep doen op het geblesseerde viertal Joshua Brenet, Max Bruns, Naci Ünüvar en Gijs Smal. Al meldde die laatste zich deze week wel weer op het veld. Het werd een vrolijk weerzien.

"Dat gebeurde met een lach", vertelt Joseph Oosting over dat moment. Gijs is een goede speler en goede spelers wil je altijd bij de groep hebben, maar hij is ook een goed persoon. Hij is weer verwelkomd door onze mannen. We hebben even een haag voor hem gemaakt."

Een mooie stap in het herstel van Smal die al twee maanden aan de kant staat met een kuitblessure. Maar hij is er nog niet. "Er moeten nog wel stappen bij. Hij doet vaak de eerste twee tot drie blokken mee op de training. Dus de warming-up, rondootjes, positiespelen. Zo gauw we in de partijen gaan zitten, gaat hij eruit. We proberen per week te kijken hoeveel hij kan."

'Taaie ploeg'

Na twee twee thuiswedstrijden gaat FC Twente zondagmiddag op bezoek bij Fortuna Sittard. Een taaie ploeg, vindt Oosting. "Ze verloren vorig weekend wel bij AZ, maar ze hebben een mooie spelopvatting en spelers die aardig kunnen voetballen. Ook in de omschakeling zijn ze snel. Ze hebben een goede ploeg, die herkenbaar voetbal speelt."

De afgelopen wedstrijden kreeg FC Twente te maken met defensief ingestelde tegenstanders, waarbij de Tukkers moeite hadden er goed door te komen. Of Fortuna zich ook zo gaat opstellen, is nog even de vraag. "Tegen dit taaie team dat goed in elkaar zit, verwacht ik dat we vol aan de bak moeten. En dan zal de wedstrijd uitwijzen of ze hoog of laag op het veld staan."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.