Enschede
Video

De troep groeit Transburg boven het hoofd

Danielle de Vries, Stefanie Damhuis en Silvia Wolbink hebben in hun wijk de Bothoven in Enschede hemel en aarde bewogen om het afvalprobleem het hoofd te bieden. Talloze projecten en pilots werden op en in hun wijk losgelaten. Het nettoresultaat: 0,000 zegt De Vries, die naast bewoner ook voorzitter van de wijkraad is.

Aflevering drie van de stadsgesprekken tussen inwoners van Enschede en leden van de Commissie Enschede Akkoord heeft plaats in de Bothoven, nog preciezer in de Tusveldburg in Transburg.

Daar bij die ene container komt de stank je tegemoet, ligt ondefinieerbare troep, een aantal banden. Even verder om de hoek deponeerde iemand een bankstel en nog een hoe verder ligt een bankstel op straat. Over zwerfvuil gesproken.

Daar bij die ene container komt de stank je tegemoet, ligt ondefinieerbare troep, een aantal banden. Even verder om de hoek deponeerde iemand een bankstel en nog een hoe verder ligt een bankstel op straat. Over zwerfvuil gesproken.

Van kastje naar de muur

Danielle de Vries vult aan: “Mijn ouders wonen in Wetstellingwerf in Friesland, daar doen ze aan eindscheiding en is het schoon. Als ze hier komen vragen ze zich af in wat voor een achterbuurt ik woon.”

Ook Stefanie Damhuis zit vol verhalen over haar strijd tegen buurtbewoners en mensen van buiten de buurt die er zo’n puinhoop van maken. “Ik heb bewijzen, maar ik word van het kastje naar de muur gestuurd. Er gebeurt niets. En als ik mensen erop aanspreek krijg ik een grote mond. Ik moet best veel huur betalen, mag ik dan ook verwachten dat de buurt schoon wordt gehouden.”

icon_main_quote_red_glyph

Ik heb bewijzen, maar ik word van het kastje naar de muur gestuurd. Er gebeurt niets

Stefanie Damhuis

De Vries is ten einde raad vertelt ze in de studio van 1Twente. “We hebben zoveel geprobeerd. Pilots, projecten. We staken hier steeds onze vinger op, maar het heeft allemaal 0,000 resultaat gehad.”

De leden van het Enschede Akkoord Barry Overink en Sara Nijenhuis praten mee, stellen vragen en vragen zich net als de inwoners af waar je moet beginnen en hoe je het veelkoppig monster moet aanpakken. “We willen met u praten, ophalen wat u vindt en samen kijken of we oplossingen kunnen vinden”, stelde Overink in het studiogesprek met De Vries.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel (053) 432 75 27.