Enschede

Kinderboekenweek gaat weer van start: "Leesplezier terugkrijgen bij kinderen"

Woensdag begint de Kinderboekenweek. Tien dagen lang wordt weer extra aandacht besteedt aan kinderboeken, met dit jaar als thema: 'En toen'? Bij de bibliotheek Enschede zijn onder andere voorstellingen te bezoeken voor kinderen.

Leesplezier terugkrijgen

Kinderen en lezen, sinds zondagavond een onderwerp waar extra aandacht voor is. Nadat Arjen Lubach in zijn populaire programma 'Zondag met Lubach' stelde dat kinderen in het Nederland het minste leesplezier hebben.

Een lezing waar Jenneke Koehorst, programmacoördinator van de bibliotheek in Enschede zich wel in kan vinden. "Er is wat dat betreft werk aan de winkel, maar daar zijn we ook druk mee bezig." Zo worden er onder andere bibliotheken op scholen uitgerold. Op die manier moeten kinderen het plezier in lezen weer terugkrijgen. Door ook te bespreken welke boeken de kinderen aanspreken en waarom, moeten ze er warm voor lopen.

Duik in de geschiedenis

Maar eerst dus de kinderboekenweek. Koehorst hoopt dat ook dat bijdraagt aan de interesse van kinderen voor boeken. "Ze moeten lezen weer als een leuk, interessant tijdverdrijf zien. Misschien zelfs stoer..." De kinderboekenweek start op woensdag 30 oktober en duurt tot en met 11 oktober. Volgens het thema 'En toen?' wordt de geschiedenis ingedoken. Tijdens de voorstellingen in de bibliotheek Enschede aandacht voor de prehistorie tot aan de riddertijd en de Tweede Wereldoorlog. Meer informatie vind je hier.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.