Verkeer
Stuur appje
Zoek

Bennie Jolink, Edwin Evers en andere collega's brengen ode aan Twents multitalent

Drummer, gitarist en zangeres Tessa Boomkamp is zaterdagavond in het zonnetje gezet door collega’s, vrienden en een vol Muziekcentrum in Enschede. Tijdens "Tessa Boomkamp & Friends" brengen beroemde artiesten een ode aan de dertigjarige carrière van de geboren Bornse.

Onder luid gejuich van een groot publiek in het Muziekcentrum in Enschede loopt Boomkamp het podium op. Daarna betreden onder andere Loïs Lane, Edwin Evers, Dri3man en Edsilia Rombley het podium. Na verschillende bekende liedjes is het tijd voor het hoogtepunt van de avond. Bennie Jolink, de frontman van Normaal, is als laatste gastartiest aan de beurt. De zaal reageert enthousiast als hij het nummer 'Oerend Hard' inzet.

Cool, calm and collected

"Toen ik Tessa leerde kennen, kwam ze anderhalf uur te vroeg", vertelt Bennie Jolink. "Ik vroeg haar of ze ook een jazzy nummer kon spelen. Na drie seconden nam ik haar aan."

Dat Boomkamp veel talent heeft, is te zien aan de instrumenten die ze in het Muziekcentrum bespeelt. Ze wisselt moeiteloos van gitaar naar drums en zingt daarbij allerminst onverdienstelijk. “Zoals ik altijd zeg. Tessa is cool, calm and collected. Je maakt haar op het Achterhoeks gezegd: de kachel nich an’”, aldus de streektaalzanger.

Foto Bennie Jolink Tessa Boomkamp Julian Vriend
Beeld: Julian Vriend

Oude bekenden

Voor Boomkamp voelt de avond als een soort reünie. "Ik heb zoveel mensen gesproken en geknuffeld, die ik lange tijd niet heb gezien. Familie, vrienden en zelfs oud-klasgenoten van mijn tijd in Borne waren er", vertelt Boomkamp. De alleskunner, die nu in Amsterdam woont, had nooit gedacht dat er een eerbetoon aan haar zou worden gegeven. "Ergens voelt het ongemakkelijk, maar ik denk dat als ik erop terugkijk, ik er heel tevreden over mag zijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.