Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Het Geluid van Bouwien: Good goan!

Bouwien foto voor site
Beeld: Bouwien Rutten

Nieuwe verkiezingslijsten met nieuwe namen. Mensen met politieke interesse kunnen hun hart ophalen de aankomende tijd. Veel van de nieuwe gezichten op de verkiezingslijsten gaan volledig fris de politiek in als ze worden gekozen. Of dat gaat leiden tot nieuwe inzichten en een nieuwe werkcultuur?

Of dat gaat leiden tot nieuwe inzichten en een nieuwe werkcultuur? Bemerk aan mezelf dat ik er sceptisch insta, toch wil ik mij niet door dat gevoel laten leiden. Zoals al in een eerdere column opgemerkt: de kans op verandering binnen het Haagse is nog nooit zo groot geweest!

Of Ouwehand de lijsttrekker gaat worden van Partij voor de Dieren valt nog te bezien. Vooralsnog heeft ze zichzelf geparkeerd totdat helder is wat er waar is van de beschuldigingen aan haar adres.
Overigens respect voor haar besluit. Wat mij betreft al punten voor haar getoonde leiderschap.

BBB die deze laatste maanden in de Tweede Kamerfractie oud-leden van de PVV en JA21 laat aansluiten vind ik dan weer wat lastiger. Waarom niet wachten tot deze mensen herkozen worden voor de partij waaronder zij zich laten inschrijven? Gaat weer meer richting de oude politiek. Dat is nu juist waar we van af willen!

50PLUS lijkt na het politie ingrijpen op de ledenvergadering vanwege geruzie over wie de nieuwe leider moet worden afgeschreven voor de komende Tweede Kamerverkiezingen. Lijkt mij ook beter, dit gaat niet meer goedkomen.

En ondertussen werkt de nieuwe VVD leider rustig en gestaag door aan een voortzetting van de macht. Mede door een flinke campagnepot met geld kan Dilan Yesilgoz-Zegerius straks flink uitpakken. Door haar oprechtheid en het zoeken naar verbinding kan ze straks erg ver komen. Deze keer een vrouw in het torentje? Grote kanshebber.

Pieter Omtzigt heeft met zijn NSC lijst een aantal mensen bijeen gebracht die staan voor vakkennis en inhoud.
De laatste weken is mij dagelijks door veel mensen gevraagd of ik niet gesolliciteerd had. Nee dus. Ben te veel verknocht aan mijn bedje in het Agelose, Den Haag is best ver. En heel eerlijk? Mijn cv had er niet tussen gepast, zoveel opleiding als deze kandidaten heb ik niet genoten.

In ieder geval kijk ik uit naar de komende Tweede Kamerverkiezingen. Samen met mijn wederhelft ga ik de debatten volgen vanuit de huiskamer en praat ik vervolgens de volgende dag met mijn collega’s bij het koffieautomaat na over wat we er van vinden.

Een mooi moment om te stoppen met deze column. Het was mij een genoegen om te schrijven voor TwenteFM. In afwachting van weer nieuwe uitdagingen die ongetwijfeld nog gaan komen.

Good goan!

Groet, Bouwien

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.