Verkeer
Stuur appje
Zoek

Gestrande vrachtwagen zorgt voor kilometerslange file op zowel A1 als A35 bij Borne

230928 borne bert kamp
Hier wordt een sleepkabel bevestigd aan de vrachtwagen met de blauwe cabine. De chauffeur belandde in de berm en kon daar niet meer op eigen kracht uitkomen.
Beeld: Bert Kamp / News United

Een gestrande vrachtwagen zorgt momenteel voor een kilometers lange file op de A1/A35 bij Borne. De vrachtwagen is vast komen te zitten in de berm onder het viaduct met de Deldensestraat tussen Borne en Delden. De chauffeur is lichtgewond geraakt.

Berging

In eerste instantie was de verwachting dat de chauffeur ernstig gewond zou zijn geraakt en daarom waren brandweer en ambulance snel ter plekke, maar de man kon op eigen kracht de cabine verlaten.

De vrachtwagen raakte door nog onbekende oorzaak aan het eind van de ochtend van de weg op de zuidelijke baan van de snelweg ter hoogte van Borne, waar A35 en A1 samenvallen. Doordat hij vast kwam te zitten in de berm, kon hij niet meer op eigen kracht wegkomen. Een bergingsbedrijf heeft de vrachtwagen terug op de snelweg getakeld en sleept deze af.

Er is slechts één rijbaan beschikbaar in de richting van Enschede. De file is inmiddels kilometerslang: zowel vanuit Amsterdam (A1) als vanuit Almelo (A35) staat het verkeer vast. De extra reistijd bedraagt zeker 20 minuten.

Hoelang de berging en het afslepen gaat duren is niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.