Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Raad Wierden beslist over camperpark voor 60 campers op recreatiepark Het Lageveld

Het Lageveld
Het Lageveld.
Beeld: Niels Wesselink

Een camperpark met zo’n 60 camperplaatsen aan de westkant van recreatiepark Het Lageveld in Wierden: daarvoor moet het bestemmingsplan gewijzigd worden en daarover beslist de Wierdense gemeenteraad op dinsdagavond 26 september.

De eigenaar van Het Lageveld is het Recreatieschap Twente, een uitvoeringsorganisatie van en voor de 14 Twentse gemeenten, waarvan de gemeente Wierden er een is. Recreatieschap Twente heeft het initiatief genomen voor deze camperplaats.

Allround recreatiepark

De functie van Het Lageveld is de afgelopen jaren sterk veranderd. Van een traditionele ‘mooiweers’ recreatievoorziening is het recreatiepark meer en meer veranderd in een allround recreatiepark voor allerhande activiteiten en evenementen. Recreatieschap Twente wil daar op in springen door meer en andersoortige recreanten aan te trekken.

Om dit te realiseren, wil het Recreatieschap aan de westzijde van het recreatiepark een zelfstandig camperpark realiseren. Het camperpark moet bestaan uit circa 60 camperplaatsen met de bijbehorende voorzieningen zoals sanitaire voorzieningen en stroompunten.

Wijziging bestemmingsplan

Om dat mogelijk te maken moet het bestemmingsplan gewijzigd worden.
Burgemeester en wethouders zijn voorstander van het plan. ‘Met het plan wordt op een bestaand recreatief terrein een extra activiteit mogelijk gemaakt, namelijk verblijfsrecreatie in de vorm van camperplaatsen. De gebruikers van deze camperplaatsen kunnen gebruik maken van de zwemvijver van Het Lageveld, maar zijn tevens op wandel- en fietsafstand van de voorzieningen in Wierden.’

Toerisme

Gehoopt wordt dat het camperpark een forse impuls kan geven aan het toeristisch-recreatieve aanbod van de gemeente Wierden.
De gewenste 60 camperplaatsen komen dicht bij het buitengebied van Wierden te liggen en aangrenzend aan de bestaande zwemvijver van Het Lageveld.

Raad en kinderraad

De raadsvergadering begint om 19.30 uur. Voorafgaand aan de vergadering worden de kindergemeenteraad en de kinderburgemeester geïnstalleerd; deze vergadering begint om 18.30 uur.

icon_main_info_white_glyph

Recreatieschap Twente

Recreatieschap Twente is een uitvoeringsorganisatie van en voor de 14 Twentse gemeenten (Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden). In opdracht van deze gemeenten exploiteert zij de recreatieparken, fietspaden en routesystemen. De recreatieparken zijn Het Hulsbeek, Het Rutbeek en Het Lageveld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.