Verkeer
Stuur appje
Zoek

Middelbare scholieren uit Hengelo sporten erop los bij FBK Urban Sports Festival

Het Fanny Blankers-Koen stadion in Hengelo was vrijdagmiddag omgetoverd tot een plek waar middelbare scholieren diverse urban sporten kunnen ervaren. Denk hierbij aan skateboarden, kickboksen, boogschieten en nog veel meer.

Sociaal sporten

Het FBK Urban Sport Festival is een initiatief van de gemeente Hengelo en de FBK-Games om de jeugd te inspireren en te stimuleren. “Veel kinderen zijn vaak terughoudend om zich bij een sportvereniging in te schrijven. Ze willen wel sporten, niet zo zeer voor de prestaties, maar voor het sociale aspect. Daarom hebben we ervoor gekozen om wat sporten aan te bieden, waarin je niet per se de beste hoeft te zijn, maar gewoon lekker samen kunt bewegen”, aldus Hans Kloosterman, directeur van de FBK-Games en mede-organisator van het Urban Sports Festival. Hij doelt dan op bijvoorbeeld rugby, paaldansen en capoeira.

Thumbnail H1100024 00 03 43 02 Still001
Beeld: 1twente

Veel winst te behalen

Dit is de eerste keer dat het evenement gehouden wordt. Twee Hengelose scholen hebben in totaal 22 klassen afgevaardigd en de organisatie streeft ernaar volgend jaar alle Hengelose middelbare scholen mee te laten doen. Kloosterman vertelt dat het heel belangrijk is om juist de jongere generaties aan het bewegen te krijgen: “Er zijn veel gezondheidgerelateerde klachten, die eigenlijk direct terug te leiden zijn naar je levensstijl. Met andere woorden: of je gezond eet en genoeg beweegt. Op dat gebied is bij deze doelgroep veel winst te behalen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.