Enschede

Koninklijke onderscheiding voor Arno Schulenberg

Arno Schulenberg is vrijdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de Koninklijke onderscheiding van loco-burgemeester June Nods vanwege zijn inzet bij Scouting Nanne Zwiep waar hij sinds 2002 vrijwilligerswerk doet.


993351
Arno Schulenberg ontvangt bloemen van loco-burgemeester June Nods © Annina Romita

Schulenberg is sinds 2002 een erg betrokken vrijwilliger van de scoutingsvereniging Nanne Zwiep, die in 1945 werd opgericht. Hij is leider van de welpen en de explorers en hij is de drijvende kracht achter internationale activiteiten die de scoutingsvereniging onderneemt. Naast alle werkzaamheden die Arno doet voor Nanne Zwiep loopt hij ook al 20 jaar de collecte voor Jantje Beton.

Scouting Nanne Zwiep wilde in mei de viering van het 75-jarig bestaan aangrijpen om de Koninklijke Onderscheiding uit te reiken. Corona gooide roet in het eten, de festiviteiten gingen niet door. De uitreiking werd om diezelfde reden in kleine kring gevierd.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.