Verkeer
Stuur appje
Zoek

Eervolle 24e plek voor PvdA’er Jimme Nordkamp uit Losser op landelijke verkiezingslijst

Jimme Nordkamp.
Beeld: Gemeente Losser

“Een hele eer”, zegt Jimme Nordkamp van de PvdA die door zijn partij op de 24e plaats van de verkiezingslijst voor de Tweede Kamer wordt gezet. En wie weet, krijgt de huidige wethouder van Losser wel een zetel in ons parlement. “Dat gaat goed komen. Ik sta op een reëel verkiesbare plek.”

Nordkamp komt op de gecombineerde lijst van PvdA en GroenLinks te staan en is vol zelfvertrouwen dat hij het gaat redden. “Kijk maar naar de peilingen. We gaan ook nog wel iets stijgen.” De wethouder had niet eens gesolliciteerd. “Plaatsing op de landelijke lijst was niet echt een optie in mijn hoofd. Nooit bij stilgestaan.” Hij was druk ‘met mooie dingen’ in Losser.

Ambitieus

Het besef dat hij misschien toch richting Den Haag moest kijken, kwam toen het partijbureau hem belde met de vraag of hij mee wilde doen. Niet zonder reden lijkt het, want Nordkamp zit in het partijbestuur, loopt al wat jaren mee en is ambitieus genoeg. “Het moment spreekt mij aan. Daarbij kan ik het geluid van de regio en Noordoost Twente laten horen in Den Haag.”

Dus schreef hij een motivatiebrief, verzamelde hij de broodnodige handtekeningen en voerde hij een ‘goed gesprek’. “En daar kwam plaats 24 uit”, merkt Nordkamp op.

Campagneplan

De wethouder staat al duidelijk in de campagnestand ook al is het nu nog betrekkelijk rustig. Maar het campagneplan is klaar en zijn campagneteam staat te trappelen van ongeduld. Onderdeel van zijn campagne is een toer langs de veertien Twentse gemeenten om enerzijds werkbezoeken af te leggen en anderzijds campagne te voeren.

“Ik wil mijn netwerken uitbouwen voor als ik in de Kamer zit”

“Ik wil mijn netwerken uitbouwen voor als ik in de Kamer zit.” Op 14 oktober houdt de PvdA het verkiezingscongres: “Dan is het gasgeven en hebben we nog zes weken te gaan.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.