Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Landeigenaren in Dinkelland en Tubbergen krijgen subsidie voor planten boerenhaag

Meidoornstruweelhaag
Beeld: Landschap Overijssel

“Struweelhagen is iets wat vroeger veel voor kwam op het boerenlandschap”, zegt wethouder Richard de Way van gemeente Dinkelland. Deze haag functioneerde als afscheiding tussen bijvoorbeeld het weiland en de straat. Met een actie hopen de gemeenten Dinkelland en Tubbergen de haag weer terug te brengen van weggeweest.

Weinig onderhoud

In samenwerking met de provincie Overijssel hebben de gemeenten subsidie voor landeigenaren die de struweelhaag willen planten. Om biodiversiteit te stimuleren werken de gemeenten en de provincie samen. De haag heeft weinig onderhoud nodig en zorgt voor bloei en vruchtvorming waar insecten, vogels en andere dieren op af komen.

Zelf planten

“Het planten moet de mensen zelf doen”, legt de wethouder de Way uit. De aanschaf en het advieswerk worden vergoed. De landeigenaren moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen waaronder dat de aanvraag voor buitengebied is en de landeigenaar minimaal 100 meter aanleggen. Dinkelland en Tubbergen hebben binnen een week al zes aanvragen binnen. “Wees er snel bij”, zegt de wethouder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.