Hengelo

'Nijverbij' Ine Baartman al 25 jaar het zonnetje in huis van velen

Ine Baartman is woensdag 23 september verblijd met het Stadscompliment de Nijverbij. Baartman is al meer dan 25 jaar een betrokken vrijwilliger van de Zonnebloem in De Noork. Op haar 75ste verjaardag kreeg ze de oorkonde samen met een bos bloemen overhandigd door wethouder Bas van Wakeren.

Nijverbij
Ine Baartman met de oorkonde. Op de grond, net buiten beeld, staat een prachtige bos bloemen. © Gemeente Hengelo

Mee met vakanties Zonnebloem

Ine Baartman: "Ik heb vele bewoners thuis bezocht en doe dat nu nog steeds. Twaalf keer ben ik als verpleegkundige mee geweest met de Zonnebloemvakanties." Ine bood daarbij een helpende hand aan gasten met een verpleegvraag en specifieke zorg. Dit werkte aanstekelijk, want ook haar kleindochter Marlou die verpleegkundige is, is een aantal keren mee geweest.

Nationale Ziekendag

Voor de Nationale Ziekendag heeft Baartman vele jaren de kinderafdeling van het ziekenhuis in Hengelo bezocht en de kinderen met mooie knuffels verrast. Zij is altijd actief aanwezig geweest bij de ontspanningsmiddagen en uitstapjes, verkocht talloze Zonnebloemloten, volgde vele cursussen en workshops om de kwaliteit van de vereniging te vergroten, zorgde voor verjaardagskaartjes voor de vrijwilligers en bezorgde in sinterklaastijd de presentjes mét gedicht.

Het college van B en W en de Zonnebloem zijn Ine Baartman bijzonder erkentelijk voor al het werk dat zij heeft gedaan en doet voor Hengelo. Zij kreeg daarom de Nijverbij uitgereikt als blijk van dank voor haar vrijwillige inzet.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.