Verkeer
Stuur appje
Zoek

FC Twente mist drie verdedigers tegen Ajax: 'Hij heeft een terugslag gehad'

FC Twente moet het zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax zonder Gijs Smal, Joshua Brenet en Max Bruns doen. De drie verdedigers kampen allen met blessures. Mees Hilgers keert juist terug in de wedstrijdselectie, hij ontbrak in de vorige wedstrijd vanwege liesklachten.

Gijs Smal staat al langere tijd aan de kant met een kuitblessure. Oosting laat weten dat het herstel langer blijkt te gaan duren dan vooraf verwacht. "Hij heeft een terugslag gehad in zijn herstel."

Brenet

Ook Joshua Brenet staat al een aantal weken aan de kant. In de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle verliet hij na een stevige overtreding van Marc van Hintum geblesseerd het veld. "Dat valt nog een beetje tegen. Uit een scan blijkt dat er gelukkig niks gebroken is, maar het zit hem in spieren en kneuzingen. Dus dat is wel een behoorlijke tik geweest."

Dat Brenet nog altijd speler is van FC Twente mag best opvallend worden genoemd. Hij leek één van de voornaamste kandidaten voor een uitgaande transfer. Maar terwijl er steeds meer transferwindows sluiten, is hij nog altijd niet vertrokken. "De tijd loopt natuurlijk weg. Je weet het nooit, maar als hij niet vertrekt is hij selectielid en blijft hij bij ons."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.