Verkeer
Stuur appje
Zoek
In samenwerking met
Twente FM logo

Internationale stijldanstoppers naar Oldenzaal voor Grote Prijs van Twente

Dansen Rouwhorst
Danstoppers in zalencentrum Rouwhorst
Beeld: R. Rouwhorst

Nederlandse, Duitse, Belgische en Oekraïense stijldanstoppers zwieren zondag 17 september over de dansvloer van zalencentrum Rouwhorst. “De top van Nederland en dansers uit het internationale veld komen weer richting Oldenzaal”, meldt Rob Rouwhorst met trots in het radioprogramma Twente wordt Wakker.

De dansers strijden om de Grote Prijs van Twente. Dat is een ranking wedstrijd en dat houdt in dat de uitslag ook meetelt voor het uitzenden van dansers namens Nederland naar de Europese en Wereld Kampioenschappen. “De Grote Prijs van Twente is een vrij hoog aangeschreven wedstrijd in het Nederlandse danscircuit”, aldus Rouwhorst.

De wedstrijddansers zijn goed voorbereid weet hij. “De toppers weten van de eerste tot de laatste seconde wat ze moeten doen.”

“De dj’s weten precies wat de koppels nodig hebben aan muziek om het beste uit hen te halen”

Van tango tot jive

Er wordt gedanst in twee categorieën. De ballroomdansen met de Engelse wals, tango, quickstep, slowfox en Weense wals. En de Latijns-Amerikaanse dansen: de chachacha, rumba, samba, paso doble en jive.

De dansparen kennen het strikte danstempo. “We hebben dj’s die precies weten wat de koppels nodig hebben aan muziek om het beste uit hen te halen”, zegt Rouwhorst.
Een zevenkoppige internationale jury beoordeelt de deelnemers. “De wedstrijddansers zijn gebonden aan kledingvoorschriften, maar als toeschouwer kun je gewoon in de korte broek komen, het wordt mooi weer”, benadrukt Rouwhorst.

icon_main_info_white_glyph

Grote Prijs van Twente

De wedstrijd begint zondag 17 september om 10.00 uur met de jeugd en vanaf ongeveer 15.00 uur met de senioren.
Rob Rouwhorst verzorgt de presentatie van de wedstrijd. De entree is 17 euro.
De wedstrijd wordt gehouden in zalencentrum Rouwhorst, Ootmarsumsestraat 9, Oldenzaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.